< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.11
2012
Les JERC expliquem #elpaísquevolem a Mataró

Les candidates de les JERC van explicar les propostes del jovent independentista i van respondre dubtes dels assistents

El passat divendres 16 de novembre les JERC Maresme i Barcelonès Nord van celebrar un acte al bar dels capgrossos de Mataró. Sota el títol "vine a fer una birra amb les candidates de les JERC" l'acte va servir per explicar les propostes de les JERC per construïr el país que volem i, alhora, resoldre els dubtes que van plantejar els assistents, enmig d'un ambient distès i informal.

La Marta Vilalta, candidata de les JERC al parlament i núm. 12 de les llistes d'ERC, va explicar els eixos de la campanya de les JERC juntament amb la Lola Martínez, candidata de les JERC Maresme i Barcelonès Nord: 

El Jovent Independentista apostem per un país lliure i reunificat, és a dir, apostem per la independència de Catalunya però no renunciem a l'alliberament del conjunt dels Països Catalans, i treballarem en aquest sentit.

També volem un país radicalment democràtic, i en aquest sentit aprofundirem en qualitat democràtica, amb el dret a vot a partir dels 16 anys, amb una llei electoral que apropi la política a la ciutadania (llistes desbloquejades, circumscripcions electorals properes,...), amb un reforçament dels mecanismes de participació per tal que la ciutadania tingui un paper protagonista en la presa de decisions i amb un reforçament de la transparència i dels mecanismes de control del finançament, per prevenir i evitar casos de corrupció.

Volem un país just, amb polítiques actives per generar ocupació, i amb unes condicions laborals dignes i mecanismes per garantir la reinserció laborals d'aquelles persones en risc d'exclusió social. En matèria d'habitatge apostem pel lloguer social dels parcs d'habitatges buits que pertanyen a bancs i caixes i per la dació en pagament de la hipoteca com a solució al drama dels desnonaments. Establirem un impost sobre la banca.

Volem un país on l'educació sigui pública i de qualitat, i per això reduïrem les taxes universitàries i garantirem que tothom pugui seguir estudiant independentment del nivell de renda alhora que també volem garantir la compatibilitat d'estudis i feina. En matèria de salut garantirem un accés universal a la sanitat i despenalitzarem el consum de drogues. Cal regular aquesta oferta per evitar-ne el tràfic il·legal i tenir control sanitari dels productes. També assegurarem la gratuïtat dels preservatius entre els joves.

Volem un país equilibrat i sostenible. Apostem pel transport públic barat i de qualitat, per eliminar progressivament el peatges i per un pla d'energia que posi fre a la dependència energètica exterior i aposti clarament per les energies renovables.

Finalment l'acte es va donar per acabar després de les intervencions de diversos assistents que van donar lloc a una conversa i a un intercanvi d'impressions sobre el país que volem el jovent.