< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.09
2016
Les JERC Maresme Baix Besòs reivindiquem el transport públic el dia sense cotxes i tot l'any

Avui, dia 22 de setembre, és el dia Mundial sense cotxes, una Diada que ens ha de servir per reflexionar al voltant de l’automòbil privat, el que significa i les implicacions que té aquest envers nosaltres i el nostre entorn.

El vehicle privat és i serà sempre sinònim d'allò poc o gens sostenible. En una societat amb els recursos fòssils limitats, l'aposta per l’automòbil privat és una aposta perdedora, no només per l'escassetat dels recursos necessaris per a produir el combustible, sinó també pels efectes sobre la salut derivats de la combustió d'hidrocarburs.

És pertinent assenyalar que, tot i els intents per part dels grans fabricants d'automòbils de rentar-se la cara els darrers anys amb nous models híbrids i elèctrics, aquests no solucionen tots els problemes. Cal no oblidar els processos d'extracció de matèries primeres i fabricació que van lligats a qualsevol cotxe, ja sigui tradicional, híbrid o elèctric: cap cotxe serà mai ecològic.


És evident doncs que l'única solució real per a una mobilitat intel·ligent i sostenible és optar pel transport públic. Els avantatges d'aquest són tant mediambientals com econòmics.


Per això aquesta setmana hem estat fent una repartida de pamflets a tres municipis del nostre territori: Mataró, El Masnou i Badalona. Volíem conscienciar els ciutadans mitjançant una comparativa de l’impacte mediambiental que produïm si utilitzem l’automòbil privat; si utilitzem el transport públic; o si ens desplacem a peu, en bicicleta, etc. A més, hi vam incloure un resum de les línies de tranpsort públic de què disposa cada municipi, per animar la gent a observar les possibilitats que té al seu voltant; així com seguirem lluitant perquè aquestes opcions siguin cada vegada més adequades a les necessitats de la població.


Les JERC Maresme-Baix Besòs animem a tothom a prendre consciència d'aquests fets i encoratgem els joves a lluitar amb nosaltres pel model que considerem vàlid: un transport públic, sostenible, equilibrat territorialment i que tingui en compte les necessitats del jovent.


Avui i tots els dies de l'any fem una societat lliure de cotxes!

 

Pamflet alternatives de transport Pamflet alternatives de transport