< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.12
2016
Les JERC Maresme Baix Besòs som un agent clau en la proposta de mobilitat del Maresme

El passat octubre PDECAT presentava una moció sobre la planificació de la mobilitat al Consell Comarcal del Maresme. Aquesta moció va ser presentada sense consensuar amb les entitats del territori i els ens locals de la comarca. Un dia abans que es portés a votació al Ple del Consell Comarcal, les JERC Maresme i Baix Besòs vam emetre un comunicat demanant el consens i l’ampliació de la participació del territori, degut a que es platejaven un seguit de consideracions i propostes per a ser tingudes en el Pla de Mobilitat que s’està redactant des del departament de Territori de la Generalitat. 

La pressió que vam generar va forçar al PDECAT posposar la presentació d’aquesta moció per treballar-la conjuntament amb d'altres agents polítics i socials en la Mesa de Mobilitat, on estan representats els partits polítics amb representació comarcal i la Plataforma Preservem el Maresme.
 
Les JERC del Maresme i del Baix Besòs vam elaborar, en un temps rècord, un conjunt d'esmenes pensades des de les necessitats del jovent de la nostra comarca. Per aconseguir un model de mobilitat sostenible, de classe i de qualitat encara fa falta molt de treball amb el conjunt d’agents implicats, però es van acceptar un seguit d’esmenes a la moció com per exemple:

●     Millorar la connectivat de l’Alt Maresme amb Girona, sobretot pel que fa la RG1.
●     Millorar el servei de Bus Nocturn a la comarca:
1. Que la N-81 arribi fins a Mataró i tingui parada al Baix Besòs.
2. Que la N-82 arribi fins al final de la comarca (Tordera).
3. Que les línies tinguin més freqüència ampliada els caps de setmana.
●     La pacificació de l’actual N-II fins a convertir-la en un eix cívic amb garantia de seguretat i integració urbana
●     Hem introduït el terme Baix Besòs en comptes de Barcelonès Nord, recuperant la denominació republicana.
 
  
La moció definitiva va ser aprovada aquest passat dimarts 15 de Novembre al Ple del Consell Comarcal per unanimitat de totes les forces polítiques amb presència comarcal. En aquests propers mesos també s'aprovarà als plens dels ajuntaments de la comarca. 
 

Les JERC ens reivindiquem com un actor clau en la definició de la mobilitat al Maresme: aportem les necessitats del jovent i trenquem amb la opacitat del Consell Comarcal. 

Mapa autopistes del Maresme Mapa autopistes del Maresme