< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.04
2016
Les JERC Maresme Barcelonès Nord celebrem la IX Escola de Formació

El passat cap de setmana 9 i 10 d’abril, les JERC del Maresme i Barcelonès Nord vam celebrar l’Escola de Formació Regional a Vilanova del Vallès. Aquesta va ser la IX edició i va comptar amb més de 30 militants d’arreu del nostre territori. Aquestes jornades ens serveixen per debatre, instruir-nos i formar-nos en molts àmbits diferents per seguir sent l’eina de mobilització i transformació més gran i útil del jovent d’ambdues comarques.

A primera hora del dissabte, després d’arribar a lloc, vam rebre la benvinguda d’en Ramon Majà, Tinent d’Alcalde de Vilanova del Vallès. En Ramon ens va posar en situació sobre on érem, quins reptes havia assolit el poble de Vilanova del Vallès i quin era el futur que l’esperava. Després d’una dinàmica sobre les institucions vam realitzar un cinefòrum i xerrada sobre els refugiats, a càrrec de l’Anna Palou,  membre d’STOP MAREMORTUM, i en Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar i membre del Fons Català de Cooperació. Aquesta xerrada i posterior debat va fluir amb molta participació i propostes interessants.
Després de dinar, vam fer una xerrada amb una representant de la CATFAC, la Patrícia, que ens va explicar, des del punt de vista de l’entitat, quin havia de ser el model a seguir en matèria de regulació del Cànnabis. Seguidament vam xerrar amb l’Edu López, llicenciat en història i geografia i militant d’ERC, sobre la història del nostre partit i quin són els reptes que se’ns presenten en el futur. Abans de sopar vam veure el documental sobre la violència de gènere “la maleta de Marta” i, per acabar la jornada del dissabte, ens va acompanyar al sopar i sobretaula  en Jordi Rull, alcalde d’Òrrius i militant històric de les JERC. Entre les coses que vam poder xerrar i compartir, ens va explicar com es va refundar el partit, com va viure la Transició i la il·legalització d’ERC des de la seva militàcia política i com veia el partit actualment. També ens va portar uns documents històrics, com els primers punts programàtics de les JERC – molts encara vigents en l’actualitat, per desgràcia –i una acta on hi havia la signatura de Martí Marcó, militant de les JERC assassinat per la policia espanyola.
La jornada de diumenge va començar ben d’hora amb un col·loqui amb en Chakir el Homrani, diputat d’ERC al parlament, per tal d’explicar-nos quines propostes i estratègia política estava seguint ERC per tal d’aprovar i posar en marxa el pla de xoc social del parlament. Posteriorment vam fer una xerrada molt interessant i productiva sobre via pública i feminisme impartida per l’Anna, geògrafa feminista de la UAB, on també vam debatre conceptes claus i línies d’actuació per tal d’identificar i eradicar el micromasclisme i masclisme dels nostres carrers. A continuació vam parlar sobre el model de mobilitat del territori amb la Júlia Solà, secretària de medi ambient i polítiques territorials de les JERC.
Finalment vam dinar tots junts i vam acabar d’intercanviar opinions respecte tots els nous conceptes adquirits durant aquesta IX escola de formació regional.
 
Només la formació ens farà no repetir els errors del passat i crear una societat millor. Això és el que volem la militància de les JERC Maresme i Barcelonès Nord.
 

IX Escola de Formació a Vilanova del Vallès IX Escola de Formació a Vilanova del Vallès