< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.04
2015
Les JERC Maresme Barcelonès Nord celebren la seva VIII Escola de Formació

El passat cap de setmana 28 i 29 de març les JERC del Maresme i Barcelonès Nord vam realitzar, com cada any, la nostra Escola de Formació. Vam parlar, reflexionar, debatre i pensar sobre diversos temes a la Masia de Can Barba de Cabrils. L'Escola, que enguany arribava a la seva VIII edició, va ser un èxit de participació, ja que hi van participar més de joves d'ambdues comarques. La principal temàtica d'aquesta VIII Escola va ser el paper del jovent en els municipis, donada la proximitat de les Eleccions Municipals del proper 24 de maig. 

El passat cap de setmana 28 i 29 de març les JERC del Maresme i Barcelonès Nord vam realitzar, com cada any, la nostra Escola de Formació. Vam parlar, reflexionar, debatre i pensar sobre diversos temes que giraven entorn de la política municipal, donada la proximitat de les eleccions municipals del proper 24 de maig. L'Escola, que enguany arribava a la seva VIII edició, va ser un èxit de participació, ja que hi van assistir més de trenta joves d'ambdues comarques, i es va celebrar a La Masia de Can Barba de Cabrils. 
Només arribar en Xavier Viudez, Alcaldable d'ERC a Cabrils, va pronunciar la benvinguda a l'Escola, seguida d'una xerrada sobre participació ciutadana i el paper de les organitzacions juvenils, a càrrec d'en Xavier Godàs, sociòleg i Alcalde de Vilassar de Dalt. Abans de dinar vam realitzar una gimcana sobre la preparació d'una campanya electoral en un municipi tipus del Maresme.
Després d'això en Marcel Escudé, professor de ciència política, ens va fer una xerrada-dinàmica sobre lideratge social, discurs i habilitats comunicatives. Tot seguit vam comptar amb la presència d'un membre del col·lectiu ATTACK amb el que vam poder debatre sobre la implantació i les nefastes conseqüències del TTIP, el tractat de lliure comerç entre els EUA i la UE que, d'aplicar-se, acabaria amb la sobirania dels estats i amb els drets socials.
Per cloure la jornada, vam sopar amb l'Annabel Moreno i la Cristina Gómez, alcaldables d'ERC a Arenys de Mar i Calella, respectivament. El diumenge ens va venir a veure en Xavier Florensa, exregidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, amb qui vam poder debatre amb profunditat sobre les polítiques municipals de joventut. Tot seguit el teianenc Andreu Porta, secretari nacional d'Activisme de les JERC, ens va oferir un taller d'activisme. Després, i ja per acabar la formació, vam parlar del paper de les JERC com a organització juvenil independentista en aquest moment actual amb en Gerard Gómez, el Portaveu Nacional de les JERC.
 
La formació és una eina indispensable pel jovent que vol participar activament i transformar el seu entorn, i és el que fem les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord amb activitats internes com l'Escola de Formació anual. 

Col·loqui sobre participació ciutadana amb en Xavier Godàs Col·loqui sobre participació ciutadana amb en Xavier Godàs