< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.11
2016
Les JERC Maresme i Baix Besòs celebrem la II Tancada Regional

El passat cap de setmana 29 i 30 d'octubre  les JERC del Maresme i Baix Besòs vam realitzar la II Tancada Regional al Mas Pujolar, a Viladrau. L’eix de la Tancada era revisar i dur a debat les nostres dinàmiques de funcionament per tal de millorar-les i continuar esdevenint el jovent de referència. 

Només arribar vam fer una dinàmica de coneixença. Tot seguit vam parlar de l'estructura orgànica de les JERC i quina és la funció de cadascun dels òrgans. 

Després de dinar ens vam dividir en grups sobre què volem que siguin les JERC en diversos àmbits quotidians, per posteriorment posar-ho en comú. 

Seguidament la comissió redactora dels estatuts de les JERC ens va explicar quina és la seva tasca i vam debatre sobre el contingut d'aquests, ja que estem en procés de canviar-los.

Després d'això, i en els mateixos grups en els que hem treballat vam debatre sobre la ponència política del Congrés Nacional de les JERC, que estableix les bases d'actuació política pels propers anys.

Diumenge al matí, vam fer un taller d'activisme on en els mateixos grups vam anar fent petits tallers de pancartes, murals, debat sobre formes d'activisme i dibuix corporatiu. 

Les línies d'actuació que vam plantejar les defensem tant teòricament com a la pràctica. Ens considerem ecologistes i per això vam reciclar els residus que vam produïr durant el cap de setmana tot plantejant-nos altres qüestions, amb l'ajuda d'un joc organitzat pel nou grup de treball de medi ambient i mobilitat per fer-nos adonar d'alguns errors que fem per desconeixença.
Actualment aquest grup té el projecte de crear un protocol sostenible que reguli tots els actes i trobades internes. A més, el dinar de diumenge va ser vegà, vam provar nous menjars i així vam crear un ambient de diàleg i curiositat amb les persones de la regional que comparteixen aquesta filosofia.

Després, i per tancar la jornada de formació vam analitzar la situació de l'organització i extreure conclusions per enfocar el nostre projecte de cara a la construcció de la República Catalana. 


La formació és una eina indispensable pel jovent que vol participar activament i transformar el seu entorn, i és el que fem les JERC del Maresme i Baix Besòs amb activitats internes com la Tancada Regional. 

Tancada Regional 2016 Tancada Regional 2016