< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.04
2017
Les JERC Maresme i Baix Besòs celebrem la Xa Escola Regional de Formació

Els dies 13, 14 i 15 d’abril, les JERC Maresme i Baix Besòs vam celebrar l’Escola de Formació Regional a Hostalets de Pierola, comarca de l’Anoia. Aquesta va ser la Xa edició i va comptar amb més de 40 militants d’ambdues comarques. L’Escola de formació serveix per instruir-nos, debatre i formar-nos en diversos àmbits per tal de seguir sent l’organització juvenil de referència del Maresme i Baix Besòs.

Dijous 12 d’abril al matí, després d’arribar, vam rebre la benvinguda per part de na Bastanist Cucurella, portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament d’Hostalets de Pierola. Després d’aquesta breu benvinguda i explicació de la història del poble, vam començar una dinàmica de coneixença i, abans de dinar, vam treballar la perspectiva de gènere en unes formacions no mixtes.

Després de dinar vam fer una xerrada i anàlisi de textos sobre el socialisme, tant des de la vessant més històrica fins a l’aplicació més concreta a dia d’avui als Països Catalans i com els joves organitzats hem de lluitar per aconseguir-lo. Posteriorment, en Josep Montasell va venir a explicar-nos quines eren les polítiques més respectuoses amb el medi ambient que es podien aplicar a l’actualitat i com es podia preservar l’agricultura des dels diversos àmbits de la societat. L’associació Joves Trans de Barcelona ens va fer un taller sobre el col·lectiu trans que va ser molt dinàmic i amè abans de sopar, i després de sopar vam veure la pel·lícula documental “La Revolución no serà Televisada”, que tracta sobre el cop d’Estat del 12 d’abril del 2002 a Veneçuela.

Divendres després d’esmorzar vam fer un taller sobre cultura popular on militants que provenen del món casteller ensenyaven els conceptes bàsics dels Castells i es va posar en pràctica fent unes petites demostracions on tothom hi participava. Tot seguit vam realitzar un taller de pancartes enfocat al Primer de Maig, dia del treballador.

A la tarda del divendres vam participar molt dinàmicament en un taller d’oratòria, on els dinamitzadors ens vam preparar diverses proves per a practicar i ens van ensenyar les tècniques bàsiques per poder afrontar amb condicions un debat, xerrada o exposició. Seguidament els companys de les JERPV i JER Illes ens van fer una xerrada sobre els Països Catalans: des d’una perspectiva més històrica i general fins a la concreció de cada territori. Aquesta xerrada va servir moltíssim per magnificar el nostre compromís amb la llibertat del conjunt dels Països Catalans i per allunyar-nos del regionalisme. Per acabar el divendres, vam organitzar una gimcama per alleugerir el cap de tot el dia de formacions.

Finalment, dissabte després d’esmorzar vam participar d’un taller de resolució de conflictes que va ser molt productiu per guanyar eines de cara a resoldre desavinences tant amb els companys, com amb la societat en general, i finalment el senador i militant de les JERC Bernat Picornell ens va explicar què es fa des de Madrid, per què hi som, quina ha estat la seva visió de l’organització des de la distància i com creu que s’hauria d’organitzar institucionalment una futura República Catalana.

Per acabar, després de dinar, la quarantena de militants vam escoltar la cloenda de la X Escola de Formació. Aquesta cloenda va córrer a càrrec d’en Carles Porta, secretari de formació regional i d’en Pau Morales, portaveu nacional de les JERC.


Amb aquestes jornades de formació, en plena setmana santa, i amb la participació de més de 40 militants, les JERC Maresme i Baix Besòs ens reafirmem com a organització de referència d’ambdues comarques i recordem que només un jovent format, alegre i combatiu serà capaç de superar els nombrosos obstacles que tindrem per aconseguir la nostra emancipació com a poble i classe.


Imatge pel dia de la República Imatge pel dia de la República