< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.05
2017
Les JERC Maresme i Baix Besòs defensem La Cisa i Can Nolla

Aquest cap de semana la “Plataforma La Cisa per Tothom” ha organitzat unes jornades de lluita en defensa dels territoris de La Cisa i Can Nolla, que formen part d’un dels pocs corredors biològics que resten al Baix Maresme, entre les poblacions de Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Premià de Mar.

La Cisa es veu ara amenaçada per l’especulació d’immobiliàries i constructores a la recerca de beneficis econòmics: es preté la construcció de 89 xalets de luxe ocupant 17 hectàrees; sense tenir en compte el valor d’aquest espai des del punt de vista mediambiental i arqueològic. Aquesta urbanització durà riquesa a una minoria mentre la població pateix la pèrdua d’un corredor que els ha servit durant tants anys com a espai d’esbarjo i d’ús comú, amb trobades com l’aplec de l’1 de maig.

No és el primer cop que el corredor es veu atacat, ja que entre el 1991 i el 1992 els consistoris de Premià i Vilassar de Dalt aprovaren els plans parcials correspoents a la zona. Però amb la mobilització de la Coordinadora La Cisa per a Tothom es va aconseguir aturar al projecte.
 
Aquest cop hem tornat als carrers per defensar el nostre territori. Ens oposem al model de ciutat-jardí en favor d’un pla urbanístic amb vivendes accessibles per a tothom; i apostem per un nou model de comarca que tingui en compte els espais naturals i que faci plans amb visió de futur.
 
Exigim l’aturada d’aquest projecte urbanístic; que no ens trinxin la comarca!

Imatge de la Gran Marxa Imatge de la Gran Marxa