< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.01
2018
Les JERC Maresme i Baix Besòs denunciem qualsevol tipus de violència masclista i lamentem el recent cas de violació a Sant Andreu de Llavaneres

Avui el masclisme ens ha tocat de aprop amb nou cas d’agressió sexual que ha commocionat el Maresme. Els Mossos d’Esquadra investiguen la violació d’una dona de 42 anys, veïna de Mataró, el passat 28 de desembre prop de l’estació de Sant Andreu de Llavaneres. La dona va haver de ser hospitalitzada degut a la brutalitat de l’agressió.

 

Cal que anomenem les coses pel seu nom, aquesta dona va ser violada i agredida pel simple fet de ser dona. No importa l’hora, per on caminés o com anava vestida; l’únic culpable és l’agressor.

Aquest no és un cas aïllat. Als Països Catalans, el 2017 va acabar amb més de 25.000 denúncies registrades per violència masclista, i això tenint en compte que la majoria de dones no denuncien sabent que seran qüestionades un i milions de cops per la justícia, i amb una mitjana de més de 2 feminicidis per mes.


Aquest 2018 hem d’acabar amb la violència masclista d’arrel, i per això hem d’entendre que és el resultat d’un sistema heteropatriarcal que només podem combatre amb el feminisme i amb un procés de deconstrucció de les masculinitats. Cal acabar amb el sistema de poder que l’home exerceix sobre la dona. Hem de combatre qualsevol actitud masclista entenent que no només és agressió o violència de gènere quan hi ha una mort o en l’àmbit de la parella.

La violència masclista es dirigeix a les dones pel sol fet de ser-ho, en totes les situacions quotidianes, durant tota la seva vida.


Hem d’acabar, juntes, amb el sistema heteropatriarcal i capitalista, on les dones patim una desigualtat social constant que dificulta la nostra llibertat i seguretat com a persones. El nostre objectiu és la igualtat efectiva entre gèneres, començant la lluita des de l’educació i passant pel món laboral, la justícia, la publicitat i l’oci. No pararem fins a eradicar la violència masclista i fins que el nombre de víctimes, siguin mortals o no, hi hagi penetració o no, hi hagi ferides físiques o no, sigui 0!


De camí a casa volem ser lliures, no valentes!


Pel carrer volem ser lliures, no valentes Pel carrer volem ser lliures, no valentes