< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.12
2008
Les JERC neguen favoritismes en la concessió de subvencions

En relació a la crònica publicada a la premsa d’avui on es diu que les JERC “copen les subvencions de la Generalitat”, l’organització independentista considera inexactes les dades i els arguments que hi apareixen i vol fer les següents puntualitzacions: En primer lloc, les JERC tenen presència arreu de les viles i ciutats dels Països Catalans, organitzen molts esdeveniments de diversos àmbits i tenen una activitat quotidiana plena i intensa els 365 dies de l’any. Aquesta elevada activitat fa que presentin el màxim de projectes possibles per tal d’intentar accedir a les subvencions d’acord amb les bases i els requisits publicats per les administracions públiques.

En relació a la crònica publicada a la premsa d’avui on es diu que les JERC “copen les subvencions de la Generalitat”, l’organització independentista considera inexactes les dades i els arguments que hi apareixen i vol fer les següents puntualitzacions:

En primer lloc, les JERC tenen presència arreu de les viles i ciutats dels Països Catalans, organitzen molts esdeveniments de diversos àmbits i tenen una activitat quotidiana plena i intensa els 365 dies de l’any. Aquesta elevada activitat fa que presentin el màxim de projectes possibles per tal d’intentar accedir a les subvencions d’acord amb les bases i els requisits publicats per les administracions públiques. Tota aquesta informació és més que transparent, ja que totes les subvencions han estat publicades al DOGC.

A més a més, les informacions publicades denoten una manca de documentació i una falta prou considerable de rigor, ja que per exemple s’informa només de les subvencions per projectes i s’obvien els convenis biennals —on la JNC i la JSC reben subvencions més substancioses que les JERC per entitat, segons el DOGC—. Això dóna lloc a interpretacions confoses de la informació que es publica avui, i sembla, que amb aquestes informacions inexactes i incompletes es vulgui criminalitzar les JERC i l’associacionisme juvenil.

Finalment, les JERC consideren les declaracions de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) on demanen la dimissió del secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, com un intent de crear una cortina de fum per tapar el ridícul i la hipocresia del seu partit davant de la negativa del Govern espanyol —del mateix color polític que ells— de complir l’Estatut en termes de finançament i el debat existent en la societat catalana sobre la inexistent capacitat d’influència dels 25 diputats del PSC a Madrid. Les JERC recorden a la JSC que el govern, del que ells també formen part, fa molts anys que atorga les subvencions de Joventut en base a un procés clar, transparent i objectiu. De fet les bases de les mateixes no s’han modificat des de l’any 2006 i els criteris generals des de molt abans de l’entrada d’Esquerra al Govern, fet que encara posa més de manifest l’oportunisme i la deslleialtat política de la JSC. Si volen més subvencions, que presentin més projectes.

onze08-03-625.jpg onze08-03-625.jpg