< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.09
2015
LES JERC ORGANITZEM AMB ÈXIT LA BARRAKAINDEPE A PINEDA DE MAR

Enguany les JERC hem estat presents de nou a les barraques que organitza el Consell de Joves de Pineda de Mar. Durant els dies 26, 27, 28 i 29 d'agost, desenes de militants de l'organització s'han volcat en la col·laboració en les barraques. El primer dia juntament amb mebres de les altres entitats que formen el Consell de Joves i, la resta de dies, en una barraca individual

L’ambient festiu i combatiu va ser el protagonista d'una barraca que, després de 6 anys, ha tornat a ser present en aquelles barraques que l'organització va crear juntament amb altres partits i entitats de Pineda ara fa més de 15 anys. Les Begudes de la Terra van ser un aspecte diferencial de la nostra barra juntament amb una decoració reivindicativa. Gràcies a la feina de molts militants i d’un públic assistent molt entregat, la barrakaindepe va ser un èxit.

No obstant això, des de les JERC denunciem les pressions que hem rebut durant aquests dies per part del govern local, a través de la seva xarxa d’influència amb la intenció de fer-nos retirar una estelada i altres banderes que onejava a la nostra barraca.

Van voler privar-nos del nostre dret d’expressió tots i cadascun dels dies de barraques amb la presència, el primer dia, del tècnic de joventut i el tècnic de seguretat laboral que van convèncer el cap de seguretat contractat pel Consell de Joves, que les banderes havien de ser retirades per evitar confrontacions. La pressió va continuar els dos dies següents, i vam rebre, fins i tot, la visita d'un agent de la Policia Local que, empès pel govern socialista, va aconsellar la retirada de les banderes quan, dos dies abans, havia reconegut que no estàvem cometent cap mena de delicte.

L'excusa: evitar baralles i confrontacions; confrontacions que mai havíem patit en els 10 anys que les JERC havíem muntat barraca a la nostra localitat i que, com és d'esperar, tampoc es van produir enguany.  Tot i les pressions que vam rebre, l’estelada va continuar a la nostra barraca.

Amb aquesta actitud s’ha demostrat la seva falta d’esperit democràtic i de respecte vers als joves de Pineda i del Maresme que demanem l’autodeterminació del poble català.

Aquest és un fet que demostra la maduresa de la nostra societat i deixa en evidència l'afany d'un govern socialista a silenciar totes les reivindicacions sobiranistes que tant temen a menys d'un mes del 27S.

Tornem a agrair a tothom la seva visita a la Barrakaindepe.

 

Banderes onejant a la BarrakaIndepe Banderes onejant a la BarrakaIndepe