< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.07
2016
Les JERC recuperen el caire republicà del Barcelonès Nord

Les fins ara Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) del Barcelonès Nord (territori que engloba les ciutats de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramanet) canvien la seva denominació per la de Baix Besòs. 

A les portes de la constitució de la República Catalana, en la qual la comarca barcelonina ha de jugar-hi un paper clau, l’organització juvenil d’ERC ha volgut agafar protagonisme en el republicanisme de la zona. És per això que les JERC deixen enrere el concepte “Barcelonès” per intentar enorgullir i vincular els joves a les seves respectives ciutats i a la seva comarca i, deixar d’aquesta manera, enrere un nom que depenia de la capital i, a la vegada, recuperar-ne la denominació que rebia durant temps de la república.

Amb el canvi de nom els joves han volgut reinventar quin serà el paper de la reformada comarca en el sí de la futura república. L’eix Besòs volen que guanyi importància com a eina de cohesió, la dignificació i la millora de condicions de vida i justícia social al territori. Només la unió de forces dels tres municipis permetrà solucionar mancances i greuges històrics de les administracions envers la comarca.

Per tot plegat i per empoderar el jovent dels tres municipis que conformen el Baix Besòs, les JERC deixen enrere la denominació de Barcelonès Nord, que evoca aquesta ja mencionada consciència de suburbi, i recuperen com a pròpia la de Baix Besòs, hereva de la tradició republicana dels anys trenta, i de la cultura popular del territori.

Finalment, les JERC Baix Besòs fan una crida a tota la societat civil i molt especialment a Esquerra Republicana de Catalunya a acceptar el terme Baix Besòs com a nom propi del territori.

ORGANITZA’T I LLUITA!


JERC Maresme Baix Besòs JERC Maresme Baix Besòs