< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2006
QUE LA VIOL?NCIA NO ENS PRENGUI LA INDEPEND?NCIA

Avui, dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista, les dones i els homes d'Esquerra i les JERC volem reiterar públicament el nostre compromís en l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones, i expressem el nostre condol per la mort de les 18 víctimes de violència masclista als Països Catalans aquest 2010.

La violència masclista constitueix una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats.

A Catalunya la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista constitueix un gran pas en l’abordatge d’aquesta problemàtica, atès que ens ha dotat de noves eines i instruments per fer-hi

front. És especialment destacable que el pressupost per a la lluita contra la violència masclista hagi augmentat en

un 165% des del 2005.

Malgrat tots aquests esforços, cada any seguim veient determinats

comportaments i pràctiques intolerables que atempten contra els drets de les dones i reflecteixen la profunditat amb què està arrelat el model social patriarcal. Aquest fet requereix de canvis profunds en l'estructura social del nostre país i, per tant, continua essent imprescindible la total implicació de les institucions i la societat civil en la seva eradicació.

Des d'Esquerra i les JERC entenem que cal seguir posant a les dones en el centre de les polítiques públiques per tal que aquestes siguin subjectes de

drets i ens comprometem a continuar desenvolupant rigorosament i amb responsabilitat la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Des d'aquí encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència i mostrem, un cop més, el nostre

compromís a seguir treballant per uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplida.


En motiu del Dia en contra de la violència de gènere set Seccions Locals del Maresme i el Barcelonès Nord organitzen un acte que consisteix a dibuixar al terra una silueta de dona  i encendre una espelma per cada dona que ha mort als Països Catalans durant el 2010, 18 dones en total. Es repartiran fulletons amb el manifest imprès, i l’acte durarà aproximadament una hora o una hora i mitja. Es farà a les Seccions Locals dels següents pobles:

- Badalona, el dia 25 de novembre a les 19:30 a la cruïlla entre la Rambla i el Carrer del Mar.

- Alella, el dia 25 de novembre a les 16:30 a la Plaça Can Lleonart.

- Canet de Mar, el dia 25 de novembre a les 19:00 a la Riera Sant Domènech (4 cantons).

- Sant Adrià del Besòs a les 19:00.

- Tordera: es va fer l'acte diumenge al Mercat de la Fruita.

-Tiana-Montgat, el dia 30 de novembre a la Rambla del Turó de Montgat, a les 19:00.

- Mataró el mateix dia 25 de novembre.