< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.05
2018
Tot llest per la Va edició del Concurs Alça't

L’Alçat és un concurs musical de grups novells del Maresme i el Baix Besòs que forma part de la xarxa de concursos  Música Jove, que te com a finalitat promocionar la música del jovent del territori dels Països Catalans,  així com la música i la cultura en català.


 
Enguany, en la Va edició del Concurs Alça't, que se celebrarà aquest dissabte 12 de maig al centre cultural Calisay d'Arenys de mar,  hem apostat per la reivindicació a través de la música, amb una aposta per una varietat d'estils musicals, des del Reggae i Ska, fins la glossa, passant pel Rap,  i tot això amb els Països Catalans com a eix vertebrador.

Durant la tarda es durà a terme un taller de glosa i un corre-begudes de la terra per tal de conèixer una mica més el territori a través de la música i la beguda. 

A l'inici de la nit es durà a terme el Concurs Alça't que vertebra el projecte cultural Alça't, que és un concurs de grups novells del territori que competeixen per representar el territori al música jove del festival político-musical Acampada Jove.  Els grups participants, Reskate i Andana, son dos grups del maresme central de Reggae i Ska.

Com a caps de cartell hem triat el RAP reivindicatiu, optant per XENTO I ZAPATO Y CORDÓN, dos grups maresmencs i PUPIL.LES per tal d'acabar la nit amb un plus de feminisme que malauradament tant falta a dalt dels escenaris i arreu.

Com en cada edició despleguem el protocol feminista per tal de que la festa sigui un espai segur i festiu per a totes. Abans de cada actuació es llegeix l'existència del protocol i com activar-lo en cas de necessitat, legitimant l'autodefensa i l'empoderament en els espai d'oci de les dones. En cas d'agressió el concert s'atura per posar la cançó de "Estamos en guerra-Mafalda" per tal de visibilitat que malauradament l'oci, tot i els protocols no estan lliures de sexisme i que cal molta feina a fer. Preguem la col·laboració de tots els participants del projecte en aquest protocol.
La música i la cultura sempre seran la nostra arma!

Cartell Va edició Concurs Alça't Cartell Va edició Concurs Alça't