< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

20.05
2023
El Jovent tornem a plantar cara, davant de l’extrema dreta que torna a treure el nas i davant dels que han governat sempre per no transformar res

Estic convençut que si feu una mica de memòria i penseu en l’any 2019, quan vam votar a les darreres eleccions municipals, us quedarà com un temps molt llunyà. I no n’hi ha per menys, no ens esperàvem viure una pandèmia ni molts d’altres successos que ens han canviat la nostre manera de viure.

Durant aquests anys tan convulsos he tingut l’honor de ser regidor a l’Ajuntament de Mataró pel Jovent Republicà, on he procurat desenvolupar la tasca d’oposició al govern amb propostes constructives i crítica en allò que s’ha escaigut. Amb una especial atenció per garantir el nostre futur: Ja sigui pel benestar i la formació de la gent jove, la defensa dels drets dels més vulnerables o la lluita per millorar l’entorn natural de la nostra ciutat.
 
Des d’un primer moment, hem proposat fer front comú per demanar a totes les administracions mesures que beneficiessin al jovent de la ciutat. Malauradament ens hem trobat amb un govern que s’ha excusat en tot allò possible en la Generalitat de Catalunya per no assumir les seves responsabilitats. En aquesta línia tenim l’exemple del Pla de Joventut de Mataró, el qual caducava aquest 2023 i no s’ha elaborat un de nou a temps, tasca que s’ha posposat pel proper mandat. O el Pla d’Oci Nocturn, per tal de fer-lo segur, inclusiu i accessible, no s’ha fet cap avenç tot i que resta pendent des del 2016. 
 
En resum, el govern ens ha ofert una política de façana sense cap plantejament per resoldre el problema des de la seva arrel, només pedaços. Un exemple més d’això ha sigut les polítiques d’habitatge juvenils d’aquest govern: Una trista ajuda puntual per pagar el lloguer a només 50 joves amb unes condicions molt restrictives. No obstant això, en favor del govern haig d’agrair que han desenvolupat la nostra proposta per promocionar els e-sports a la ciutat, on s’ha treballat per tal de fer-lo un motor econòmic de la ciutat i garantir un accés igualitari a tothom qui vulgui practicar-lo. 
 
Ara, tornen a fer propostes electoralistes quan han disposat d’una majoria absoluta durant una legislatura per desenvolupar-les. Algunes promeses anteriors, com el carnet jove local i la fira d’entitats juvenil, no en tenim cap rastre.
 
Per altra banda, també hem treballat pel correcte funcionament de la ciutat i per la sostenibilitat d’aquesta: Denunciant les constants averies dels semàfors, per millorar el transport públic i dignificar l’espai forestal i agrari de Mataró.
 
El Jovent tornem a plantar cara, davant de l’extrema dreta que torna a treure el nas i davant dels que han governat sempre per no transformar res. I no ho podria deixar millor relleu que la nostra companya Regina Rigau.
 


Al servei del jovent