< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

23.08
2023
Violència vicària: quan l'arma són els fills

La violència de gènere és un tipus de violència pensada, calculada i progressiva, tant que acaba apoderant-se de la vida d'una persona dia a dia sense que la víctima ni el seu entorn se n'adoni. I quan ja sembla que tot està sota control de l'agressor, arriba la violència vicària amb la finalitat de perjudicar a la víctima fins i tot utilitzant el fill en comú que un dia van decidir tenir per formar una família, si més no, aquest era el motiu del principi.
 

Tot i que hi hagi la intenció, la separació o el divorci no sempre és el punt final d'una relació on s'ha alimentat partint de la mentida, la manipulació i els ambients hostils. Usar els fills per continuar denigrant a la víctima és una pràctica habitual, des de perjudicar la salut mental per anul·lar el fill; fer tot el possible perquè aquest es distanciï de la mare o l'arribi a agredir.
 
Segons dades de la Generalitat, des de l'any 2008 fins al 2021 es van comptabilitzar un total de 947 detencions de menors per haver maltractat a les seves mares per influència del pare. També s'ha arribat a l'extrem que sobrepassa tot allò que un pot imaginar, l'assassinat del fill per venjança, un fet que cada cop està més present a la nostra societat i fins i tot, l'estem normalitzant i justificant.
 
El Jovent del Baix Besòs- Maresme donarem resposta a tota mena de violència. No tolerarem ni en el nostre territori ni enlloc que ningú hagi de patir les conseqüències de ser una persona, víctima de la violència, sigui masclista, vicaria o de qualsevol altre mena. Davant de les injustícies, nosaltres donem resposta, no volem cap agressió sense resposta!

Cartell contra la violència vicària