< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2021
Rebutgem la diada del 12 d'octubre

Un 12 d'octubre més el Jovent Republicà de Ponent rebutgem aquesta celebració per racista i opressora.

 
❌Nega el dret d'alliberament nacional del poble català 
 
🔥Celebra el genocidi del poble precolombi a mans dels espanyols.
 
Ara i sempre, antifeixistes!

Avui dia 12-O se celebra a l'estat espanyol el dia de la hispanitat, des del Jovent Republicà de Ponent rebutgem rotundament aquesta diada des d'una visió de reivindicació catalana així com de solidaritat internacional entre nacions.
Com a catalans ens oposem al xovinisme espanyol que ens oprimeix. El dia 12 d'octubre és una festivitat que exalta valors unitaris i on Espanya, a través de la repressió, obliga a la resta de nacions de l'Estat a quedar-se sota el seu domini. Els Països Catalans han de poder independitzar-se per acabar amb l'opressió i perquè aquesta és l'única forma de bastir una societat republicana, democràtica i que preservi la llengua i la cultura catalana que tan amenaçades es troben en l'actualitat.
Al mateix temps, no podem celebrar una diada que commemora i celebra una cita històrica com és el genocidi que es va produir amb els pobles precolombins en mans de les tropes espanyoles. Aquesta només és una mostra de la superioritat amb que actua Espanya en les seves relacions internacionals on fins al 1958 es denominava el 12 d'octubre com a Festa de la Raça. La majoria de països sud-americans ja ha canviat el nom a la festivitat per denominar-la dia de la diversitat cultures o dia de la descolonització. Cal doncs, una clara pedagogia sobre aquesta diada i deixar de celebrar aquest genocidi.
Per aquests motius el Jovent Republicà fem una crida el poble català a oposar-se a aquesta celebració que enalteix l'opressió colonial, així com fem una crida a la solidaritat internacional especialment amb els companys de Galícia i Euskal Herria i la reivindicació del nostre dret a la llibertat i defugir la suposada indivisible unitat de la nació espanyola.

Acció desplegada estelada gegant Acció desplegada estelada gegant

ARTICLES RELACIONATS