< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.06
2021
El Jovent Republicà de Lleida renova la seva permanent local

Han reelegit a Francesc Eritja com a portaveu de la secció local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, en el congrés de l’organització juvenil celebrat el 12 de juny a l’Ateneu Popular de Ponent, que va comptar amb una trentena de militants.

La militància de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d’Esquerra Republicana va celebrar el seu congrés local ordinari el dissabte 12 de juny, que va aprovar amb una àmplia majoria el nou equip, va reelegir a Francesc Eritja com a portaveu, que ja havia estat escollit l’any passat. També es va designar a Txell Labodia com a secretària d’organització, a Marc Martínez com a secretari de finances, a Oriol Martínez com a secretari d’activisme i ecologisme, a Júlia Ribes com a secretària de feminisme, a Eric Morell com a secretari LGTBI, a Ivette Roman com a secretària de formació i vertebració comarcal, a Daniela Burrel com a secretària d’acció estudiantil i a Clàudia Lara com a secretària de política municipal.

Tanmateix també s’ha elegit a la Francesc Eritja, Clàudia Lara i Txell Labodia com a nous consellers nacionals, és a dir, els representants del Jovent Republicà de Lleida al Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana, i que es sumen a l’Oriol Olmo, que ja és conseller nacional nat.

El portaveu reelegit, Francesc Eritja, va fer una diagnosi del moviment juvenil de la ciutat i de la comarca tot repassant els èxits de l’organització hegemònica de Lleida i de la resta del Segrià en aquest últim any. Ha posat en valor tota la tasca feta de conscienciació i formació, com la creació de les primeres jornades antifeixistes, i també ha felicitat a l’organització per la consolidació de la militància. Alhora, Eritja també ha aprofitat el congrés per encoratjar a tota la militància a seguir mobilitzant el jovent d’arreu de la comarca per la consecució de la independència i del socialisme. Per últim, ha agraït a l’Oriol Olmo, exportaveu, el relleu realitzat en el si del càrrec.

El Congrés Local ordinari, que va comptar amb la participació d’una trentena de militants, i també hi van ser presents el Josep Maria Baiget, president de la secció local d’ERC Lleida, Engelbert Montalà, diputat al Parlament, regidors del grup municipal d’ERC-AM a la Paeria, Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà, Gemma Massana, presidenta de la federació comarcal d’ERC Segrià i membres de la permanent regional del Jovent Republicà.

En conclusió, el Jovent Republicà de Lleida reescollí, en congrés local ordinari, Francesc Eritja com a portaveu de l’organització a la ciutat de Lleida i al Segrià i renovà profundament la permanent local, fent-la més sensible amb la realitat comarcal, més paritària i més jove.

Congrés local ordinari 2021 Congrés local ordinari 2021

ARTICLES RELACIONATS