< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.11
2014
Les JERC Maó ens oposam a la privatització de la seguretat pública

Les Joventuts d'Esquerra Republicana - Maó exigim la retirada de les càmeres de vigilància instal·lades a la Ciutat.

L'empresa Iris Control System ha instal·lat una sèrie de càmeres de vigilància arreu de la ciutat de Maó que, a petició l'Ajuntament, capturen imatges en zones de càrrega i descàrrega, d'abocament de residus i d'accés rodat a zones de vianants. La bomba de tot això és que l'esmentada empresa s'embutxaca el 55 % de l'import de les sancions impostes a la ciutadania; és per tant, un negoci on ambdues parts, una pública i una privada, guanyen doblers si el ciutadà és multat.

Des de les JERC Maó demanem la retirada d'aquestes càmeres de control ciutadà que, al nostre parer, configuren un gegantí "Gran Hermano" i, alhora, una privatització de la seguretat.

Per altra banda, creiem que l'Ajuntament està deixant en evidència i en ridícul a la Policia Local, posant en blanc sobre negre que el cos públic de seguretat és incompetent.

En qualsevol cas i donada la majoria absoluta del PP exigim que, com a mínim, es respèctin els principis legals de proporcionalitat, qualitat de dades i finalitat legítima.

Càmera situada al carrer d'Isabel II Càmera situada al carrer d'Isabel II

ARTICLES RELACIONATS