< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.11
2018
4 militants del Jovent de Republicà agredides per 2 membres de control de seguretat de la discoteca Cocoa

El Jovent Republicà del Maresme Baix Besòs denunciem les agressions sofertes per 4 militants a mans de 2 porters de la discoteca Cocoa . Cocoa ha sigut referent del masclisme en el passat amb la seva publicitat, les seves polítiques, etz... Avui ho és, un cop més, a mans dels seus porters.

Els fets han ocorregut la matinada del 25 de novembre, quan quatre militants del Jovent Republicà del Maresme i Baix Besòs es trobaven fent activisme pel polígon de Mataró en motiu del dia internacional contra la violència vers les dones, per tal de mostrar un rebuig a la violència masclista i per reivindicar un oci nocturn lliure de sexisme.
 
Quan les quatre militants es trobaven a prop de la porta de la discoteca Cocoa, un porter s’ha dirigit a dues d’elles de manera violenta amb la intenció de portar-les fins a l’entrada de la discoteca, quan aquestes s’hi ha negat les han forçat a fer-ho empenyent-les; l’altre porter al veure qui hi havia dues noies més a l’altra banda de la vorera s’ha dirigit a elles amb la mateixa intenció, tirant-les a terra i arrossegant-les pel braç, fins que ha vist que l’estaven gravant, moment en que ha ocultat la seva identificació i s’ha dirigit cap a la noia de la càmera amb la intenció de treure-li el mòbil i ha tirat a la noia al terra. Ambdós guàrdies de seguretat han coaccionat, amenaçat i burlat de les noies.
 
Les dues primeres noies han quedat reduïdes contra la seva voluntat fins que han arribat els Mossos d’Esquadra, que han procedit a identificar-les a totes.
 
Davant d’això, el JOVENT REPUBLICÀ condemnem aquests fet, que cal remarcar que han succeït en la via pública i no dins del recinte de cap establiment privat i que, per tant, evidencien la impunitat que tenen els portes de la discoteca, emparats per un oci nocturn masclista i patriarcal que aquesta mateixa organització, junt d’altres com Mataró lliure de sexisme, porta temps denunciant.
 
EL JOVENT REPUBLICÀ DEL MARESME BAIX BESÒS NO RESTAREM INDIFERENTS DAVANT D’AQUESTS FETS I ARRIBAREM FINS AL FINAL EN LA LLUITA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES!

Comunicat sobre l'agressió patida per les 4 militantes del Jovent Republicà Comunicat sobre l'agressió patida per les 4 militantes del Jovent Republicà

ARTICLES RELACIONATS