< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.08
2012
Les entitats fan possible la festa major d'agost a Badalona

La recentment creada Comissió de Festes de Badalona, davant la supressió unilateral de les Festa Major d’agost per part de l'Ajuntament, prepara un programa de Festa Major.

El passat 17 de juliol, a menys d'un mes per la Festa Major, el govern municipal va fer pública la decisió de suprimir pràcticament la totalitat dels actes de la Festa Major d'agost. Les entitats que sempre han participat a la Festa Major no van ser ni consultades ni informades d'aquesta decisió, assabentant-se'n per la premsa, sense tenir cap marge de maniobra ni poder proposar altres possibles solucions.

Arran d'aquesta situació, diverses coordinadores d'entitats com ara el Consell de la Joventut (CJBdn), la Coordinadora d'Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana (COENBACU TRAPOCA), la Coordinadora Popular de Festes de Maig (CPFM) i la Colla de Geganters de Badalona, han decidit unir esforços, constituint-se com a la “Comissió de Festes de Badalona”.

La programació que ha preparat la Comissió de festes per tal que la ciutat pugui gaudir de la seva Festa Major d’agost consta dels següents actes:


Programació:

Dimarts 14 agost

Pregó a les 19h a la Plaça de la Vila

Cercavila de Festa Major a les 19:30h inici Plaça de la Vila. Amb les colles de cultura tradicional i popular de la ciutat.

Cal Txiringu: Música i festa arran de platja a partir de les 22:30h a la platja del Pont d’en Botifarreta.



Dimecres 15 agost

Ofrena dels Gegants a l’Ofici Solemne de Festa Major a les 12h a l’església de Santa Maria.

Dinar popular a les 14:30h al Racó d’en Gual (Rambla).

Ballada de sardanes a les 19,00h a la Rambla (Roca i Pi)

Bany de bèsties i diables a les 22:00h al passeig marítim entre la platja dels Pescadors i el Pont d’en Botifarreta.

La Comissió de Festes de Badalona anima a tots els badalonins i badalonines a gaudir de la Festa Major d'agost com cada estiu.



Bona Festa Major d'Agost!