< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.10
2008
Les JERC planten cara a la Hispanitat amb diversos actes arreu del país

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han organitzat nombrosos actes arreu dels Països Catalans per respondre les celebracions del 12 d'octubre com a protesta per una jornada racista i anticatalana, que celebra la imposició d’una llengua i el genocidi dels pobles d’Amèrica. En aquest sentit les JERC expressen el seu rebuig frontal als actes convocats per feixistes durant aquest dia, com el que s’ha anunciat a la ciutat de Tarragona. En el mateix sentit les JERC també volen anunciar la preparació d’importants actes de protesta a Barcelona pel proper 6 de desembre, quan es produirà el 30è aniversari de la Constitució Espanyola.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han organitzat nombrosos actes arreu dels Països Catalans per respondre les celebracions del 12 d'octubre com a protesta per una jornada racista i anticatalana, que celebra la imposició d’una llengua i el genocidi dels pobles d’Amèrica. En aquest sentit les JERC expressen el seu rebuig frontal als actes convocats per feixistes durant aquest dia, com el que s’ha anunciat a la ciutat de Tarragona.

En el mateix sentit les JERC també volen anunciar la preparació d’importants actes de protesta a Barcelona pel proper 6 de desembre, quan es produirà el 30è aniversari de la Constitució Espanyola. Les JERC duen anys manifestant-se aquest dia, i aprofitant l’efemèride hi donaran un impuls especial. Per això mateix les JERC fan una crida al jovent i a la societat civil catalana a sumar-se a aquesta protesta, per tal de deixar clar que el jovent català no reconeix una Constitució feta sota l’ombra del franquisme, que ens impedeix exercir les nostres llibertats com a poble, com demostra el fet que actualment està sent utilitzada per intentar tombar l’Estatut aprovat en referèndum per la majoria dels catalans i catalanes.

Durant aquest mes d’octubre les JERC presentaran una campanya que s’allargarà fins el maig del l’any vinent orientada a posar de manifest els costos econòmics, socials, democràtics i ambientals que comporta pels Països Catalans i el seu jovent el fet d’estar sotmesos a Espanya, fet que fa més necessari que mai seguir lluitant per la independència.


Hi ha actes programats contra la Hispanitat a:

Dissabte 11,
- Palamós (Baix Empordà), a les 19 hores celebració del 3er torneig de Pro Evolution Soccer per a PS2.
- Mataró (Maresme), a les 17 hores “Ruta pels Carrers de la Vergonya” passejada popular per canviar els noms de carrers dedicats a personatges enemics de Catalunya.
- Cabrera de Mar (Maresme), a les 18 hores a la Sala Nova, xerrada "Les JERC ahir i avui amb Arnau Albert (historiador) i Gerard Coca (portaveu nacional de les JERC).
- Tordera (Maresme), a la pista de l'Amistat, a les 16 hores torneig d'icestock, a les 18 hores xocolatada per als participants i a les 20 hores a l'Auditori del Teatre Clavé, xerrada amb Alfons López Tena.
- Badalona (Barcelonès Nord), al passeig Marítim, a les 17 hores activitats infantils, a les 19 hores xerrada d'Uriel Bertran sobre finançament, a les 21 hores botifarrada i a les 22 hores punxadiscos i concert amb Fes-te tropical.
- Arenys de Mar (Maresme), al Centre Cultural Calisay, a les 20 hores "12 d'octubre: una nova consciència", amb els historiadors Jordi Bilbeny i Agustí Barrera i l'advocat Ramon Verdaguer.
- Arenys de Munt (Maresme), a les 21 hores a la plaça de l'Església, botifarrada i concert amb el grup pocker gesters.

Diumenge 12,
- Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), botifarrada popular a les 14 hores.
- Manlleu (Osona), botifarrada popular a les 19 hores, es presentarà la secció local de les JERC-Manlleu i s'exigirà al Ministerio de Defensa el retorn de la finca de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.
- Figueres (Alt Empordà), es pintarà un mural contra la Hispanitat.
- Girona (Gironès), xocolatada popular a la plaça de Catalunya a partir de les 10.30 hores del matí; a les 11 hores començarà el II campionat regional de botifarra i a les 17.30 hores es llegirà el manifest acompanyat d'un ball popular.
- Roses (Alt Empordà), neteja de pintades feixistes de les parets d'un local social.
- Ripoll (Ripollès), penjada d'estelades als balcons dels edificis.
- Malgrat de Mar (Maresme), a la plaça de Ca l'Arnau a partir de les 9 hores, esmorzar popular de botifarres amb fesols del ganxet, bitlles catalanes i concurs d'allioli.
- Alella (Maresme), xerrada sobre l'espoli fiscal amb Antoni Soy a les 12 hores i videofòrum a les 18 hores amb la pel·lícula "Salvador".
- Santa Susanna (Maresme), a les 18 hores a la plaça Pau Casals, botifarrada popular i concert amb Mortico, la octava sonrisa i Poetas Dementes.
- Canet de Mar (Maresme), a la riera Sant Domènec, a partir de les 18 hores, 13a botifarrada a la Hispanitat.



botifarrahispanitat08-586.jpg botifarrahispanitat08-586.jpg