< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.05
2009
El 9 de maig el jovent independentista a València!

El dissabte 9 de maig Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convoca una manifestació per commemorar l’entrada de les tropes de Felip V a València (esdevinguda el 8 de maig de 1707, després de la derrota d’Almansa del 25 d’abril) i, amb ella, l’inici de la pèrdua del nostre autogovern. La manifestació eixirà de la plaça de Sant Agustí de València a les 18 h i recorrerà el centre de la ciutat. El lema de la manifestació d’enguany és “Junts podem!”, i amb ell Acció Cultural : -constata la crisi del model social i econòmic impulsat per l’actual Govern valencià, fet que implica que la crisi econòmica que pateix tot el món tinga uns efectes molt més greus en el nostre país -denuncia la creixent degradació que pateix la democràcia al País Valencià, amb exemples tan greus com el tancament dels repetidors de TV3, els casos de corrupció que impliquen ja fins i tot al president de la Generalitat i els insults i amenaces per part de càrrecs públics als ciutadans (com és el cas dels insults del president de la Diputació de València al conjunt del professorat) -i fa una crida al treball conjunt per la necessària regeneració democràtica que necessita el País Valencià, i per revertir una política cultural, social i econòmica que agreuja els efectes de la crisi, ignora les demandes ciutadanes, discrimina la llengua i la cultura i alimenta un autoritarisme creixent.

El dissabte 9 de maig Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convoca una manifestació per commemorar l’entrada de les tropes de Felip V a València (esdevinguda el 8 de maig de 1707, després de la derrota d’Almansa del 25 d’abril) i, amb ella, l’inici de la pèrdua del nostre autogovern. La manifestació eixirà de la plaça de Sant Agustí de València a les 18 h i recorrerà el centre de la ciutat.

El lema de la manifestació d’enguany és “Junts podem!”, i amb ell Acció Cultural :

-constata la crisi del model social i econòmic impulsat per l’actual Govern valencià, fet que implica que la crisi econòmica que pateix tot el món tinga uns efectes molt més greus en el nostre país

-denuncia la creixent degradació que pateix la democràcia al País Valencià, amb exemples tan greus com el tancament dels repetidors de TV3, els casos de corrupció que impliquen ja fins i tot al president de la Generalitat i els insults i amenaces per part de càrrecs públics als ciutadans (com és el cas dels insults del president de la Diputació de València al conjunt del professorat)

-i fa una crida al treball conjunt per la necessària regeneració democràtica que necessita el País Valencià, i per revertir una política cultural, social i econòmica que agreuja els efectes de la crisi, ignora les demandes ciutadanes, discrimina la llengua i la cultura i alimenta un autoritarisme creixent.

És per tot això que Acció Cultural ha decidit donar tot el protagonisme enguany a les organitzacions juvenils valencianes. Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta s’han unit per aprovar un Manifest conjunt, encapçalar la manifestació del 9 de maig (els seus representants duran la primera pancarta) i fer el parlament final de la manifestació.

D’aquesta manera, les organitzacions juvenils valencians donen un exemple de treball unitari, generós i positiu que ha de tenir continuïtat. Els joves, que són el futur, mostren al conjunt de la societat valenciana, i a les seues organitzacions culturals, sindicals i polítiques, el camí a seguir per a fer possible un canvi de cicle social i polític al País Valencià.

25abril09-672.jpg 25abril09-672.jpg