ACTUALITAT: NOTÍCIES

El passat divendres 17 d'octubre, a Cassà de la Selva, vam  celebrar l'assemblea constituent de la secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana. En aquesta vam assistir els militants i els simpatitzants del municipi, un total de 22, la Xènia Sala i en Marçal Gallego, secretària d'organització i portaveu, respectivament, de JERC Comarques gironines i l'ex-alcalde de Cassà, Carles Casanova.

L'ordre de l'assemblea va ser l'elecció del portaveu, secretari d'organització, secretari de finances, secretari de comunicació i secretari de la dona. Els escollits van ser: Lluís Paradell, Oriol Valderrama, Diana Tenica, Aniol Castells i Jordina Malagón, respectivament. Finalment, en paraules del portaveu, vam voler deixar clar la predisposició de les JERC a participar i a involucrar-se en tota mena d'actes per ajudar a tenir un municipi millor.  

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana Girona hem organitzat dimecres 31 d'octubre una xerrada sobre l’extrema dreta per fer de les festes de Sant Narcís un espai combatiu. Així les Joventuts Republicanes apostem per construir una nova República “antifeixista i antiracista”, una societat “oberta a tothom i lliure d’intolerància”.

Durant l’acte han intervingut Helena Castellà, autora de l’informe “L’extrema dreta, un fenomen europeu”; Baharu Dembaga, dissenyador gràfic, locutor de ràdio i activista de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme; i Mostafa Shaimi, activista de l’Espai Antiracista Salt-Girona.     Castellà ha explicat la situació de l’extrema dreta arreu d’Europa, repassant les darreres eleccions i l’auge de les formació de la “nova extrema dreta” a nivell continental, en un període especialment convuls pel que fa a la matèria. Sobre la situació a Catalunya, ha parlat sobre la “presència absent” de l’extrema dreta, que es fa present en manifestacions…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest diumenge les Joventuts d’Esquerra Republicana hem començat la campanya pel SÍ al Referèndum. La campanya porta per lema “Diem Sí. Guanyem-ho tot!” que apel·la directament al col·lectiu jove i pretén vincular el SÍ amb la oportunitat de solucionar les gran problemàtiques que afecten al jovent del país.

Per tal de presentar-la s’han realitzat més d’una dotzena d’actes a diferents municipis arreu del Principat entre ells Barcelona, Vic, el Vendrell, Mollet del Vallès, Tarragona o Balaguer. En el cas de Girona s’ha desplegat una gran estelada des del Pont de Pedra i s’ha llegit el manifest. Seguidament s’ha penjat el primer cartell de la campanya. Durant els propers tres mesos les Joventuts d’Esquerra Republicana treballarem intensament per tal que el dia 1 d’octubre el jovent asseguri la victòria del SÍ. Som conscients que els joves som un actor clau per decidir el futur del país i que som…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 5 d’Octubre la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats va aprovar per 19 vots a favor, 17 en contra i 1 abstenció la Proposició No de Llei que insta al Govern a paralitzar l’execució del projecte de ramal entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes de la línia de la Mat Vic-Bescanó, així com totes les disposicions referides a la realització del mateix, de forma immediata. 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana vam donar i seguirem donant suport a aturar l’agressió al territori que suposa aquest projecte, ja que hi portem anys de lluita i aquest no és el model energètic que defensem.   Per tant, volem donar l’enhorabona a la plataforma NO a la MAT Selva i manifestar la nostra satisfacció davant els resultats obtinguts.

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest cap de setmana, la casa de colònies l’Ocell de Corçà ha acollit la dotzena edició de l’Escola de Formació Regional, l’ESLIC, que com cada any organitzem les JERC Comarques Gironines.

En el marc de l’ESLIC hem realitzat diverses activitats, començant per un taller que va tractar sobre lideratge i treball en equip i un dinar amb Sergi Sabrià, portaveu d’ERC. També vam debatre què vol dir ser d’esquerres i què volem que siguin les JERC, amb Macià Serra, Marc Puig, Íria Gibert, Daniel Moliné, Laia Cañigueral i Quim Ayats. També hem comptat amb la presència de Lluís Llach, en una xerrada sobre el Procés. Finalment, el sopar va comptar amb la companyia de Teresa Jordà, diputada al Congrés i Gerard Gómez del Moral, diputat al Parlament. Finalment, diumenge al matí hem fet una caminada pel Ter…

Comparteix: Seguir llegint...

L'onzena edició de la Diada Jove comptarà amb les actuacions de Festucs, Pawn Gang i Tropical Riots PD's. 

El proper dissabte 10 de setembre les JERC Guíxols recuperen la Diada Jove que enguany se celebrarà en el Teatre Municipal de Sant Feliu de Guíxols. A partir de les 20.00h ja començarà a sonar música ambient i se serviran begudes i entrepants a preus populars. Els concerts començaran a les 23.00h i els primers en pujr a l'escenari seran els Festucs, guanyadors del Destaca't 2016. A partir de les 00.00h els seguiran P.A.W.N Gang i la nit acabarà amb Tropical Riots PD's. Aprofitem per animar a tothom a inscriure's i participar a la mobilització organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest matí, les JERC Comarques Gironines, hem fet un acte simbòlic davant la Facultat de Dret de la UdG anul·lant el Tribunal Constitucional. També hem recordat la importància de l'educació amb la Susanna Pagès Jutglar, candidata de les JERC per Girona al Congrés, la Teresa Jordà, candidata d'ERC per Girona al Congrés, i Quim Ayats, candidat al Senat.

Teresa Jordà, ha manifestat que ‘durant la pròxima legislatura tornarem a portar al Congrés la derogació de la Llei Wert, una llei retrograda i recentralitzadora que, a més a més, suposa una homogeneïtzació del sistema educatiu en detriment de les competències de cada comunitat autònoma’. Jordà ha manifestat que en la futura República catalana ‘destinarem un 6% del PIB a educació per garantir-ne la qualitat i la inclusió’ Quim Ayats, ha defensat que des d’Esquerra Republicana també es continuarà lluitant per tal que ‘es traspassi a la Generalitat la gestió de les beques i ajudes a l’estudi. Ho hem tornat a…

Comparteix: Seguir llegint...

Trobar feina no és fàcil. Sovint les condicions que demanen estan per sobre les nostres possibilitats i les que ofereixen, per sota les nostres necessitats. Tenir anys d’experiència sol ser un requisit impossible d’assolir quan busquem feina les primeres vegades, dificultant encara més l’entrada dels joves al món laboral. El jovent necessitem formar-nos per accedir-hi però tanmateix sovint cal estar-hi per poder pagar-nos la formació.

Deixant a part la problemàtica de l’elevat atur juvenil, la majoria de joves actius tenim feines temporals, amb sous miserables i condicions de treball pèssimes. A més, davant la dificultat de combinar els horaris d’estudi, i la pròpia vida social, el treball acaba resultant una càrrega més que un dret. La precarietat acostuma a ser l’única opció per fer front al dia a dia. Un any més, les JERC celebrem el Primer de Maig, dia Internacional dels Treballadors, reivindicant la necessitat de construir un país on els joves puguem trobar feines dignes i es valori l’esforç tal com es mereix.…

Comparteix: Seguir llegint...

Durant tot el dia d'avui, si la climatologia ho permet, ens trobareu a diferents localitats en parades de roses i llibres:

Girona: Plaça Catalunya Salt: Passeig Ciutat de Girona Caldes de Malavella: Plaça de l'Església Palafrugell: C/Cavallers (al costat de la farmàcia) A les 5 entrega de premis del concurs #PalafrugellObreelsUlls Figueres: La Rambla Bona diada!

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Caldes de Malavella inicien una campanya per fomentar l'oci alternatiu al poble. La primera semifinal del Destaca't 2016, celebrada a Caldes, va donar el tret de sortida a la campanya. Us deixem amb el manifest que es va llegir entre els concerts:

"Avui celebrem, per segon any consecutiu, una semifinal del Destaca’t a Caldes de Malavella. Teoria del Qua i Black Crown es disputen una plaça a la final, on competiran per tocar a l’Acampada Jove. Les JERC Caldes de Malavella celebrem l’empenta d’aquests grups i els agraïm la seva participació al concurs. Entenem el Destaca’t com un esdeveniment d’oci alternatiu dins el poble i volem aprofitar l’ocasió per reivindicar aquest tipus d’activitats. Les joventuts republicanes creiem que és important fomentar l’oci alternatiu al poble, i poder aconseguir resultats com la nit d’avui. Entenem per oci alternatiu aquelles activitats d’oci dirigides al jovent, que més…

Comparteix: Seguir llegint...