ACTUALITAT: NOTÍCIES

Les JERC Comarques Gironines volem expressar la nostra decepció i sumar-nos al rebuig cap al canvi de nom de la Càtedra de Joves Emprenedors per Càtedra Fundació Princesa de Girona, aprovat el passat 26 de març en el Consell de Govern de la Universitat de Girona amb el vot contrari dels estudiants.

Des de les JERC CCGG lamentem que s’hagi aprovat aquest canvi i el que representa ja que és un clar apropament entre la UdG i la Fundació Princesa de Girona. Considerem que la proximitat amb la monarquia espanyola, successora del règim franquista, pagada entre tots, que ha negat drets bàsics com els lingüístics i que a més, ha portat a joves a judici per oposar-se a la seva institució, és oposada amb els valors de l’emprenedoria i del model social que volem. Tanmateix no neguem que la magnífica feina que fa la càtedra no té relació amb el nom que…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest dissabte 7 de febrer ha tingut lloc la presentació de la nova secció local de les JERC Santa Coloma de Farners. L’acte s’ha celebrat al Cercle Jove de la població i hi han assistit mig centenar de persones. 

Ha comptat amb les intervencions de Teresa Jordà (diputada al Congrés), Sílvia Casola (secretària de la dona de les JERC) i Joan Martí (alcaldable d’ERC Santa Coloma). La portaveu local, Ànnia Dilmé, ha explicat que ja han començat a pensar projectes en què treballar per millorar la ciutat. Tots els ponents han valorat molt positivament implicació del jovent i han remarcat la necessitat de la participació juvenil. Seguidament hi ha hagut una botifarrada popular per tots els presents. Prèviament a la presentació i en el mateix lloc, les JERC Comarques Gironines hem celebrat la nostra Assemblea Regional en què hi…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines denunciem la nova Assignatura Esportiva abdominals hipopressius que realitza UdGesports, adreçada només a noies, ja que creiem que és una clara agressió cap al sexe femení. 

Practicar esport és beneficiós en ambdós sexes i aquest tipus d’abdominals tenen grans avantatges, permeten a qualsevol persona mantenir o millorar el seu sistema respiratori, circulatori, emocional o somàtic entre altres. Faciliten millores estètiques i posturals com també una bona reprogramació de l’esquema corporal i emocional reforçant selectivament la musculatura postural evitant així lumbàlgies i incontinències urinàries entre d’altres. Aquest mètode està indicat tant en dones com homes no només per tonificar la musculatura de la faixa abdominal, sinó també pel mal d’esquena, si tens dolors abdominals, trànsit intestinal lent, restrenyiment,  si et manca sensibilitat sexual o falta d'erecció, si…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest dissabte les JERC Comarques Gironines hem celebrat el V Congrés Regional a Cassà de la Selva en el qual hem renovat la Permanent Regional. Pau Presas i Bertran, Portaveu Regional de l'organització des de l'any 2010, ha cedit el relleu a Pau Bahí Segura.

Pau Bahí, de Figueres, ha estat escollit per la militància com a nou Portaveu Regional de l'organització. Ha mostrat la seva intenció de seguir fent créixer l'organització arreu del territori aprofitant l'actual context polític i les properes eleccions municipals. Al mateix temps vol reforçar el nostre paper en la construcció d'una futura República Catalana des d'una perspectiva social i des de l'esquerra. La nova Permanent Regional està formada per Pau Bahí com a Portaveu, Pol Girbal com a Secretari d'Organització, Xènia Sala com a Secretària d'Imatge i Comunicació, Oriol Planella com a Secretari d'Activisme i Campanyes, Judit Puig com a…

Comparteix: Seguir llegint...

 

La nova secció local de les JERC Caldes de Malavella es donava a conèixer el passat dissabte a la tarda en un acte que tenia lloc en el Teatre-Casino de la població, on el mateix matí s'hi havia celebrat el Consell Nacional de les JERC. Van intervenir en la presentació Gerard Gómez del Moral, Portaveu Nacional de les JERC, Teresa Jordà, Diputada d'ERC al Congrés, David Pujol, Exportaveu Regional de les JERC Comarques Gironines i Anna Tresserras com a portaveu local. Assistien a l'acte una setantena de persones i en finalitzar els parlaments tenia lloc una botifarrada i la Birrafarra.

Comparteix: Seguir llegint...

Considerem que és inadmissible que ADIF i Foment hagin permès que el túnel del TAV a Girona s'hagi inundat per segona vegada en tan poc temps i exigim responsabilitats.

Davant de la nova inundació del túnel del TAV al seu pas per la ciutat de Girona que ha tingut lloc aquest diumenge al vespre, exigim la dimissió de la ministra de Foment, Ana Pastor, i que ADIF actui i dugui a terme el seguit d'actuacions a què s'havia compromès ja que, o bé no s'han efectuat o no han estat suficients per evitar la nova inundació.    Cal que la ciutat faci un ple extraordinari o una nova audiència pública sobre el TAV per tal que la ciutadania conegui quina és la situació de les obres i quines garanties de seguretat…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines hem repartit més de 10.000 butlletes del SíSí a Girona i hem celebrat un acte a Plaça Catalunya amb Maria Mercè Roca, Marta Vilalta i Anna Simó.

Ahir, 1 de novembre, les JERC Comarques Gironines vam ser a Girona repartint més de 10.000 butlletes del SíSí a més de xapes i díptics informatius del país que volem el jovent i incentivant la participació dels i les joves de 16 a 18 anys al 9N que, per primera vegada podran dipositar la seva voluntat en urnes, podran votar.  A dos quarts de vuit del vespre, vam celebrar un col·loqui a la terrassa de la Gelataria La Gioconda (a Plaça Catalunya) amb la candidata a l'alcaldia de Girona per Esquerra Republicana, Maria Mercè Roca, la diputada de les JERC…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines hem celebrat el passat cap de setmana l'Assemblea Regional i la desena edició de l'Escola de Formació regional a Bescanó.

Les JERC Comarques Gironines hem celebrat, dissabte passat, l'Assemblea Regional on a més de l'habitual informe del portaveu i dels pressupostos, hem parlat de la campanya pel #SíSí que durem a terme i hem elegit Pol Girbal com a nou Secretari d'Organització regional. L'Assemblea ha comptat amb l'assistència i els parlaments de clausura de Maria Mercè Roca, alcaldable d'ERC per Girona, i de Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC. Tot seguit, s'ha celebrat l'ESLIC 2014, la desena edició de l'Escola de Formació Regional de les JERC Comarques Gironines amb un total de 14 xerrades i debats sobre…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines pengen pancartes amb el lema #300iprou per la diada nacional de Catalunya

Pobles i ciutats de les Comarques Gironines com Figueres, Riudellots i Caldes de Malavella, s'han despertat amb pancartes amb el lema #300iprou, referent al tricentenari, als tres-cents anys de resistència. Però tres-cents i prou, perquè avui, molts de nosaltres ens n'anirem a Barcelona a construir una V gegant, una V de votarem el 9 de novembre, una V de vencerem. Enguany, anem a Barcelona a manifestar-nos amb el desig que sigui l'última diada de reivindicació independentista. L'any que ve volem sortir al carrer però per celebrar el nou país. Tres-cents i prou!

Comparteix: Seguir llegint...

Un any més arriba el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans, l'Acampada Jove. Enguany podeu comprar les vostres entrades anticipades per internet fent clic aquí, o bé en un dels dos punts de venda habilitats a les Comarques Gironines: - El Tallaferro de Girona (Plaça de l'Oli, 7 baixos) - Seu de les JERC Comarques Gironines (Ultònia, 23 entresol, Girona) Teniu temps fins el 17 de juliol per comprar la vostra entrada anticipada a 48€! Acampada Jove 2014, La Revolució del SíSí!

Un any més arriba el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans, l'Acampada Jove. Enguany podeu comprar les vostres entrades anticipades per internet fent clic aquí, o bé en un dels dos punts de venda habilitats a les Comarques Gironines: - El Tallaferro de Girona (Plaça de l'Oli, 7 baixos) - Seu de les JERC Comarques Gironines (Ultònia, 23 entresol, Girona) Teniu temps fins el 17 de juliol per comprar la vostra entrada anticipada a 48€! Acampada Jove 2014, La Revolució del SíSí!

Comparteix: Seguir llegint...