Segueix-nos:

ACTUALITAT: CAMPANYES

Arribem a una Diada Nacional de Catalunya en la qual estem, de nou, cridats a sortir al carrer. Aquells que hi hem estat des de sempre, perquè sempre hem tingut l’objectiu de la independència dels Països Catalans i l’emancipació de les classes populars, com no podria ser d’altra manera, hi serem. Determinats, ferms i esperançats. Amb un compromís i voluntat de lluita indestructibles. Així som, i per això no pararem fins la victòria.

Al llarg d’aquests darrers dos anys hem patit molt. Hem patit la repressió, la vulneració de tots els drets i llibertats. Hem vist com l’Estat intentava frenar el nostre procés democràtic d’exercici del dret d’autodeterminació a partir de desencadenar la violència, la por i la repressió. Hem vist com els nostres líders polítics i socials éren empresonats o exiliats per intentar materialitzar el projecte polític pel qual havien estat elegits. Hem vist el muntatge judicial i la conxorxa de tots els aparells de l’Estat i els que li donen suport per tal de desprestigiar, desmobilitzar, dividir i acabar amb el…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana afrontem les eleccions del 28 d’abril al Congrés i al Senat amb una campanya per mobilitzar el jovent independentista contra el feixisme i la repressió.

Després que Pedro Sánchez convoqués les eleccions a causa de la seva incapacitat per dialogar, l’independentisme hem d’agafar encara més força per decantar la balança a favor de la democràcia. Anem a Madrid per posar sobre la taula l’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics.   En aquest combat, els joves som una peça imprescindible per aconseguir que tot avanci. Vam ser-hi l’1O, vam liderar el 8M, ens estem organitzant a les mobilitzacions pel clima… i ara hem de tornar a sortir al carrer perquè l’Estat espanyol, a la deriva de l’extrema dreta, no garanteix ni el progrés social ni…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem presentat avui a l’antiga presó Model de Barcelona la nostra campanya contra el judici als presos polítics independentistes. Sota el lema “Canviem la història, condemnem l’Estat” volem mobilitzar a tots els joves del país amb un missatge de denuncia al règim del 78.  

Just el dia abans del trasllat dels presos, el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, ha manifestat que “el principal problema del judici no és que sigui una farsa o que es persegueixin idees”, sinó que “rere la toga dels jutges del Tribunal Suprem s’hi amaga el règim del 78”, un Tribunal que considerem que és un cau de la ultradreta desacomplexada.   Morales ha afirmat que la democràcia està amenaçada ja que a partir d’ara qualsevol manifestant podrà ser acusat de rebel·lió i per tant que en aquest judici es jutjarà a tothom. Els moviments socials que treballen i…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana impulsem una campanya de conscienciació als consumidors dels Països Catalans en aquesta època de festes i rebaixes, moment en què un dels fenòmens sobre els quals es basa el capitalisme és més clar que mai: el consumisme.

Sota el lema “A qualsevol preu?” volem fer referència a tot aquell cost afegit que implica consumir, convidar a la reflexió sobre el preu real i les implicacions que comporten. Creiem necessari apel·lar a la responsabilitat dels consumidors abans que duguin a terme qualsevol compra.   Triar a quin lloc es posen els diners té conseqüències en àmbits com la perpetuació dels rols de gènere, la degradació del medi ambient, la legitimació d’un sistema que beneficia les grans multinacionals i empobreix les classes treballadores o la discriminació de la llengua catalana.   Per tot plegat, el Jovent Republicà mostrem la…

Comparteix: Seguir llegint...

Demà dilluns 4 de desembre comença la campanya electoral. Una campanya en unes condicions dubtoses de democràcia que no podem obviar ni normalitzar. Hi anem a partir d’una convocatòria il·legal, il·legítima i probablement tramposa d’eleccions feta per part del govern espanyol. Hi anem sota un ambient de censura i setge policial, judicial i social, i amb els nostres representants polítics i socials, molt especialment el nostre cap de llista, Oriol Junqueras, empresonats.  

Tot plegat només ens deixa una única sortida: cal guanyar amb contundència aquestes eleccions. Cal mobilitzar més que mai el jovent per censurar a les urnes el 155, la repressió de l’Estat i el foment de l’anticatalanisme, que s’extén a tots els nivells. Només amb una victòria contundent de l’independentisme podrem aturar aquesta ofensiva autoritària. Alhora aquestes eleccions han de servir per donar un nou missatge. Un missatge de democràcia, d’esperança, de justícia social i de República. Una victòria electoral de l’independentisme d’esquerres obrirà una nova etapa en la qual més enllà de recuperar les institucions pròpies i exigir l’alliberament…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana presentem la campanya "Endavant República" amb l'objectiu d'exigir la proclamació de la República Catalana, un cop l'Estat espanyol ha rebutjat la via del diàleg i ha iniciat els tràmits per aplicar l'article 155 de la Constitució per tal d'intervenir l'autonomia de Catalunya. Davant la demanda catalana d'aplicar els resultats del referèndum de l'1 d'octubre d'una manera pactada i negociada, la resposta ha estat augmentar la repressió i optar per empresonar els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, fet que provoca que hi hagi presos polítics a l'Estat espanyol en ple segle XXI.

Davant d'aquesta negativa a dialogar i a trobar una sortida pactada al conflicte polític entre el poble de Catalunya i les institucions de l'Estat, el jovent independentista considerem que el Parlament de Catalunya ha d'accelerar els terminis previstos i reunir-se en els propers dies per tal de defensar les institucions catalanes mitjançant la proclamació de la República Catalana. També considerem que un cop feta la proclamació, caldrà fer una crida a la mobilització de la ciutadania i en especial al jovent per tal de defensar la República, així com reforçar el Govern de Catalunya amb un govern de concentració que…

Comparteix: Seguir llegint...

La República Catalana és una oportunitat per deixar enrere el model de precarietat laboral i atur juvenil del sistema econòmic de l’Estat espanyol: cal crear una República on els joves puguem accedir a una feina amb sous dignes,i que no faci que haguem de marxar del país per buscar oportunitats laborals.

L’actual model ens ha portat a taxes d’atur juvenil superiors al 40%, a que la meitat dels joves que treballem tinguem un contracte temporal, i que el 90% de les noves contractacions de joves siguin de caràcter temporal. Volem deixar enrere la precarietat laboral juvenil, deixar de tenir treballadors sota el llindar de la pobresa, i volem que retornin al nostre país milers de joves que no han trobat oportunitats laborals aquí. Volem que el jovent siguem el motor del canvi del país i la nostra societat, que sigui el jovent qui assegurem la victòria del SÍ al referèndum del…

Comparteix: Seguir llegint...

Vas dir no a la guerra, et vas indignar, has lluitat contra els desnonaments, vols acollir refugiats... Ara, fes-ho possible!

Avui iniciem una nova campanya on volem explicar al jovent mobilitzat de Catalunya que l'única possibilitat d'aconseguir un país solidari, just, ràdicalment democràtic i digne, es diu República catalana! Els joves que durant anys hem estat a les places i els carrers de les nostres viles i ciutats defensant un país socialment just podem fer realitat el somni i ho podem fer aconseguint ser un país lliure!

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest matí, l’organització del festival ha publlicat a les xarxes socials el cartell musical complet de la vint-i-unena edició del festival, on també es detallen els dies en què actuarà cada una de les bandes convidades a Montblanc.

D'aquesta manera, dijous serà el torn de La Raiz, Talco, Animal, Miquel del Roig, Doctor Prats, El Son de la Chama, La Barraca i DJ OGT. Divendres es podrà gaudir de les actuacions d'Aspencat, Green Valley, Lágrimas de Sangre, Buhos, Atupa, VaDeBo, Sense Sal i Tropical Riots. I dissabte l'Acampada Jove acollirà Oques Grasses, Auxili, Ebri Knight, Strombers, Obeses, La Terrasseta de Preixens, Bonobos i DJ Sendo. Aquests són els 21 grups que tindran cabuda als espais interiors del recinte de l'Acampada Jove, l'escenari Independència i la Carpa Tio Canya. Xavi Sarrà i Feliu Ventura, última incorporació al cartell L'últim…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana afrontem les eleccions del 20D amb una campanya per mobilitzar el jovent a votar en aquestes eleccions per defensar la veu del jovent independentista del nostre país.

El proper 20 de desembre se celebren les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Després de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, els catalans i les catalanes hem d'acudir a les urnes el 20D per defensar el nostre vot. El 27S vam guanyar, els ciutadans de Catalunya vam votar i vam decidir independència, ara no ens podem quedar a casa, anem a les urnes i evitem que ens prenguin la veu. Defensem la República!

Comparteix: Seguir llegint...