Segueix-nos:

ACTUALITAT: CAMPANYES

Les Joventuts d’Esquerra Republicana impulsem una campanya de conscienciació als consumidors dels Països Catalans en aquesta època de festes i rebaixes, moment en què un dels fenòmens sobre els quals es basa el capitalisme és més clar que mai: el consumisme.

Sota el lema “A qualsevol preu?” volem fer referència a tot aquell cost afegit que implica consumir, convidar a la reflexió sobre el preu real i les implicacions que comporten. Creiem necessari apel·lar a la responsabilitat dels consumidors abans que duguin a terme qualsevol compra.   Triar a quin lloc es posen els diners té conseqüències en àmbits com la perpetuació dels rols de gènere, la degradació del medi ambient, la legitimació d’un sistema que beneficia les grans multinacionals i empobreix les classes treballadores o la discriminació de la llengua catalana.   Per tot plegat, el Jovent Republicà mostrem la…

Comparteix: Seguir llegint...

Demà dilluns 4 de desembre comença la campanya electoral. Una campanya en unes condicions dubtoses de democràcia que no podem obviar ni normalitzar. Hi anem a partir d’una convocatòria il·legal, il·legítima i probablement tramposa d’eleccions feta per part del govern espanyol. Hi anem sota un ambient de censura i setge policial, judicial i social, i amb els nostres representants polítics i socials, molt especialment el nostre cap de llista, Oriol Junqueras, empresonats.  

Tot plegat només ens deixa una única sortida: cal guanyar amb contundència aquestes eleccions. Cal mobilitzar més que mai el jovent per censurar a les urnes el 155, la repressió de l’Estat i el foment de l’anticatalanisme, que s’extén a tots els nivells. Només amb una victòria contundent de l’independentisme podrem aturar aquesta ofensiva autoritària. Alhora aquestes eleccions han de servir per donar un nou missatge. Un missatge de democràcia, d’esperança, de justícia social i de República. Una victòria electoral de l’independentisme d’esquerres obrirà una nova etapa en la qual més enllà de recuperar les institucions pròpies i exigir l’alliberament…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana presentem la campanya "Endavant República" amb l'objectiu d'exigir la proclamació de la República Catalana, un cop l'Estat espanyol ha rebutjat la via del diàleg i ha iniciat els tràmits per aplicar l'article 155 de la Constitució per tal d'intervenir l'autonomia de Catalunya. Davant la demanda catalana d'aplicar els resultats del referèndum de l'1 d'octubre d'una manera pactada i negociada, la resposta ha estat augmentar la repressió i optar per empresonar els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, fet que provoca que hi hagi presos polítics a l'Estat espanyol en ple segle XXI.

Davant d'aquesta negativa a dialogar i a trobar una sortida pactada al conflicte polític entre el poble de Catalunya i les institucions de l'Estat, el jovent independentista considerem que el Parlament de Catalunya ha d'accelerar els terminis previstos i reunir-se en els propers dies per tal de defensar les institucions catalanes mitjançant la proclamació de la República Catalana. També considerem que un cop feta la proclamació, caldrà fer una crida a la mobilització de la ciutadania i en especial al jovent per tal de defensar la República, així com reforçar el Govern de Catalunya amb un govern de concentració que…

Comparteix: Seguir llegint...

La República Catalana és una oportunitat per deixar enrere el model de precarietat laboral i atur juvenil del sistema econòmic de l’Estat espanyol: cal crear una República on els joves puguem accedir a una feina amb sous dignes,i que no faci que haguem de marxar del país per buscar oportunitats laborals.

L’actual model ens ha portat a taxes d’atur juvenil superiors al 40%, a que la meitat dels joves que treballem tinguem un contracte temporal, i que el 90% de les noves contractacions de joves siguin de caràcter temporal. Volem deixar enrere la precarietat laboral juvenil, deixar de tenir treballadors sota el llindar de la pobresa, i volem que retornin al nostre país milers de joves que no han trobat oportunitats laborals aquí. Volem que el jovent siguem el motor del canvi del país i la nostra societat, que sigui el jovent qui assegurem la victòria del SÍ al referèndum del…

Comparteix: Seguir llegint...

Vas dir no a la guerra, et vas indignar, has lluitat contra els desnonaments, vols acollir refugiats... Ara, fes-ho possible!

Avui iniciem una nova campanya on volem explicar al jovent mobilitzat de Catalunya que l'única possibilitat d'aconseguir un país solidari, just, ràdicalment democràtic i digne, es diu República catalana! Els joves que durant anys hem estat a les places i els carrers de les nostres viles i ciutats defensant un país socialment just podem fer realitat el somni i ho podem fer aconseguint ser un país lliure!

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest matí, l’organització del festival ha publlicat a les xarxes socials el cartell musical complet de la vint-i-unena edició del festival, on també es detallen els dies en què actuarà cada una de les bandes convidades a Montblanc.

D'aquesta manera, dijous serà el torn de La Raiz, Talco, Animal, Miquel del Roig, Doctor Prats, El Son de la Chama, La Barraca i DJ OGT. Divendres es podrà gaudir de les actuacions d'Aspencat, Green Valley, Lágrimas de Sangre, Buhos, Atupa, VaDeBo, Sense Sal i Tropical Riots. I dissabte l'Acampada Jove acollirà Oques Grasses, Auxili, Ebri Knight, Strombers, Obeses, La Terrasseta de Preixens, Bonobos i DJ Sendo. Aquests són els 21 grups que tindran cabuda als espais interiors del recinte de l'Acampada Jove, l'escenari Independència i la Carpa Tio Canya. Xavi Sarrà i Feliu Ventura, última incorporació al cartell L'últim…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana afrontem les eleccions del 20D amb una campanya per mobilitzar el jovent a votar en aquestes eleccions per defensar la veu del jovent independentista del nostre país.

El proper 20 de desembre se celebren les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Després de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, els catalans i les catalanes hem d'acudir a les urnes el 20D per defensar el nostre vot. El 27S vam guanyar, els ciutadans de Catalunya vam votar i vam decidir independència, ara no ens podem quedar a casa, anem a les urnes i evitem que ens prenguin la veu. Defensem la República!

Comparteix: Seguir llegint...

El proper 27 de setembre tenim una cita a les urnes, una cita històrica que pot iniciar el procés d’independència de Catalunya. El jovent ho tenim tot per guanyar, però per què?

Atur, la principal preocupació del jovent La principal preocupació del jovent a Catalunya és l’atur. A l’estat espanyol l’atur juvenil és de gairebé el 50%, liderant la taxa d’atur juvenil d’Europa i per sobre de països com Romania, amb un 23,3%, o Dinamarca, amb un 10,5%. Però és que a més a més, els joves que treballen tenen una taxa de contractació temporal del 90% i cobren 9000€ menys que la mitjana salarial del mercat de treball. Per combatre aquesta situació, molts joves han de marxar a l’estranger a buscar oportunitats, entre l’any 2009 i 2015, s’han incrementat un 71,17%…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana iniciem una campanya per tal de donar a conèixer a tot el món la voluntat dels catalans i catalanes de decidir el seu futur i construir un nou país. 

La campanya tindrà diferents àmbits d’aplicació: El primer consistirà en la difusió de cartells que sota el lema: Our place in the world, República catalana vol potenciar que tots els joves que surtin del país durant els mesos d’estiu es facin una foto allà on vagin i la publiquin a les xarxes socials amb el hastag #repúblicacatalana. La segona fase vol difondre la voluntat dels catalans i catalanes entre els turistes que visiten el nostre país. Per això repartim octavetes a diversos espais molt visitats dels territori català on s’explica el procés que està vivint Catalunya i la demanda de…

Comparteix: Seguir llegint...

Actualment, els joves d'entre 16 i 18 anys ens trobem en una gran paradoxa. No tenim dret a vot, però sí que tenim responsabilitats penals, dret a treballar, obligatorietat de pagar impostos, ple consentiment en tractaments mèdics, dret al matrimoni i és el final de l’educació obligatòria. Si tenim aquestes obligacions i aquests drets, per què o podem votar?

Cal tenir en compte, que si els joves de 16 anys poguéssim votar la nostra implicació en política augemntaria i, per tant, la nostra coresponsabilitat en polítiques que ens afecten molt directament, com, per exemple, les reformes educatives. Actualment, diversos estats ja donen dret a vot als joves a partir de 16 anys, en són uns exemples: Alemanya, Àustria, Nicaragua, Brasil, Equador, Hongria, Eslovènia, Noruega, Argentina o el referèndum que es celebrarà Escòcia el proper 18 de setembre. A Catalunya aquest debat també ha estat present i el juliol passat el Parlament va aprovar una proposta de resolució durant el…

Comparteix: Seguir llegint...