Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.11
2015
Som més que dades! Digues NO!

Des del passat 1 de novembre, l’Assemblea Nacional de les Dones de les JERC hem iniciat una campanya en motiu del Dia contra la violència masclista, que es commemora el proper 25 de novembre. Amb aquesta, denunciem com hem anat fent des de fa anys, la xacra que suposa per a la nostra societat, entenent que segueix sent un tema pendent de resoldre. Per això, diàriament, publiquem a les xarxes socials imatges amb dades sobre aquesta realitat per denunciar, però sobretot conscienciar, la societat de tota la feina que encara queda per fer. 

La violència masclista no només no ha disminuït en els últims anys sinó que ha augmentat cada vegada més. És molt preocupant que, des que s’ha iniciat aquesta campanya, hagin mort assassinades cinc dones en tot l’Estat espanyol i que la societat encara miri cap a una altra banda.

A més, també s’ha fet patent la seva gravetat en el col·lectiu jove. És d’especial importància fer visibles noves formes de violència que poden passar desapercebudes: el control abusiu, l’aïllament de les amistats o la gelosia, entre altres, són actituds que conformen l’anomenada violència psicològica i que molts joves toleren i entenen com a inevitable.

Així, el camí a fer encara és molt llarg. No podem girar l’esquena a una situació social que es va agreujant i on cada dia comptabilitzem la pèrdua d’una dona més. Trenquem el silenci i fem d’aquest tema la prioritat de tota la societat. Perquè som més que dades, #diguesNO!

Imatge denúncia de la campanya de les JERC Imatge denúncia de la campanya de les JERC

ARTICLES RELACIONATS