Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.08
2015
Les Joventuts d’Esquerra Republicana rebutgem i condemnen els 24 assassinats per violència masclista perpetrats el 2015

Fa diverses setmanes que ens despertem amb noves notícies de violència masclista al nostre país, des de principis d’any hi ha hagut 24 casos de dones assassinades arreu dels Països Catalans. Davant d’aquesta alarmant situació que empitjora dia a dia, les JERC volem mostrar el nostre rebuig frontal a tots i cadascun dels tipus de violència masclista així com expressar el més sentit condol per a totes les víctimes.

És necessària la implicació de tota la ciutadania per tal d’acabar amb aquesta greu vulneració dels drets de les dones que pot arribar a posar la seva vida en perill: és indispensable denunciar-la, visibilitzar-la, trencar el silenci i desmuntar els mites respecte determinades conductes de domini, possessió, control i agressivitat. Cal destinar-hi tots els recursos pertinents per fer front a una xacra social que la nostra societat arrossega des de fa ja massa temps i oferir una resposta contundent. La mort de dones a mans de les seves parelles en ple segle XXI constata un fracàs com a societat.

També és preocupant la presència de violència masclista entre el jovent, ja que es manifesta de forma diferent i altera la percepció social de determinats comportaments que són mostra de les noves formes d’expressió d’aquesta violència, com els assetjaments o controls a través de les xarxes socials i les noves tecnologies. Hem de prendre consciència de com es transformen les conductes violentes entre el jovent i posar-nos a treballar urgentment per fer-hi front.

Des de les JERC exigim posar de nou al capdavant de les agendes polítiques la lluita contra la violència masclista per crear un pla integral contra la violència masclista destinada, sobretot, al col·lectiu jove que serveixi per detectar i actuar contra determinats comportaments que poden suposar un risc de violència i per educar en la no discriminació. En la mateixa línia, cal augmentar els recursos disponibles en la fase de detecció precoç de la violència masclista.

Un altre cop, NO! Un altre cop, NO!

ARTICLES RELACIONATS