ACTUALITAT: NOTÍCIES

El Jovent Republicà denunciem la reducció dràstica de l'oferta del Nitbus que l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat

El Jovent Republicà denunciem la reducció dràstica de l'oferta del Nitbus que l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat. Davant l'anunci de reducció del 50% de l'oferta de busos a gran part de les línies, i la supressió temporal de les línies N10, N18, N26, i N28 per motius teòricament sanitaris; denunciem la retallada d'accessibilitat que això representa per als municipis metropolitans on el Nitbus presta servei. Comprenem que en la situació de cautela i responsabilitat necessària per fer front a un possible rebrot a l'Àrea Metropolitana, passa (entre d'altres) per reduir dràsticament la mobilitat no essencial. Tanmateix no podem oblidar la xarxa de Nitbus assegura en gran mesura la mobilitat laboral a…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a L'Esquirol, Osona.

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a Can Masover, a la localitat de L'Esquirol. Més de 60 joves de la capital vam pujar a Osona per formar-nos sobre diferents temes, com el republicanisme, les polítiques juvenils a la ciutat i al país, experiències municipals sobre temes d'acció social, polítiques publiques de gènere... Vam comptar amb la presència de l'Alcaldessa de Montgat, el portaveu del Grup Municipal d'ERC a Sabadell, la cap de relacions institucionals de la Conselleria de Salut i també de la nostra companya de la Federació de Barcelona Pilar Vallugera, exregidora a l'Ajuntament.

Comparteix: Seguir llegint...

El proper dissabte el Jovent Republicà de Barcelona celebrem les nostres jornades municipalistes, amb taules de debat sobre diferents problemàtiques de la ciutat.

Serà aquest dissabte 24 de novembre des de les 9 del matí fins a les 19 del vespre a la Farinera del Clot. 

Comparteix: Seguir llegint...

Avui divendres 9 de novembre es celebrarà a les 20h un col·loqui per part d'Hazte Oir sobre el suposat adoctrinament a les aules quant a marxisme, feminisme i el col·lectiu LGTBI+. Aquesta associació, malauradament, ben coneguda pels seus missatges i la seva campanya trànsfoba, pretenen dir impunement mentides i fal·làcies masclistes i LGTBIfòbiques.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Barcelona rebutgem la seva presència i activitat a la ciutat de Barcelona perquè creiem que aquest discurs intolerant és inacceptable en el segle XXI, ja que fomenta l'odi i la discriminació, a més que atempta contra les llibertats sexuals i la igualtat de gènere.   Cal afegir que aquest acte va en contra la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.…

Comparteix: Seguir llegint...

Comunicat del Jovent Republicà de Barcelona 

Trobem imprescindible començar el comunicat defensant i agraïnt la tasca social que fins ara ha desenvolupat Ca la Trava, organitzant actes socials, activitats i altres continguts socopolítics que fan créixer l'esperit crític i ajudant així a construir una societat millor i per a tothom. Demostreu també que l'autogestió ciutadana és possible, establint així xarxes de suport mutu per a tothom que ho necessiti. Esperem així que l'actiu polític que representa Ca la Trava torni el més aviat possible. Des del matí d'ahir estem vivint a Gràcia una gestió ineficaç i inacceptable per part del govern municipal d'Ada Colau i de…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana vam celebrar dissabte passat 6 d'octubre un sopar en els jardins de Vila Amelia 

      Dissabte passat les Joventuts d'ERC Barcelona vam celebrar   la Festa Major de Sarrià amb  un sopar al qual van acudir una cinquantena de companyes i companys, i  amb la presència del nostre Portaveu Guillem Casals i la Diputada al Parlament Eva Baró.   Vam tractar diferents temes, com l'aniversari de l'1 d'octubre, aprofitant que estàvem al costat d'un centre cívic que havia estat col·legi electoral en el Referèndum, o de les polítiques que s'estan duent a terme per implementar la República i el mandat de l'1 d'octubre de 2017.

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Barcelona vam celebrar el passat divendres 28 de setembre una xerrada amb Alfred Bosch, President de Grup Municipal d'ERC BCN i Gabriel Rufián, diputat a Madrid.

Més de 150 persones van omplir la Lira de *Sant Andreu divendres passat 28 de setembre per assistir a la xerrada organitzada per la Joventut Republicana de Barcelona amb Alfred Bosch i Gabriel *Rufián, en la qual els assistents van poder fer diferents preguntes als ponents i obrir diferents debats.   Es van tractar temes com les llistes úniques a les eleccions municipals, l'ofensiva de l'Estat Español contra Catalunya, l'aniversari de l'1 i el 3 d'octubre de 2017 i els temes que afecten a la nostra ciutat de cara a les eleccions del proper any 2019.

Comparteix: Seguir llegint...