Segueix-nos:

Els passats dies 8, 9 i 10 de juny Jovent Republicà vam participar a les jornades sobre el jovent en l’agricultura i l’economia local que organitzaven l’EFAy, l’EFA i l’Unió Democràtica Bretona a Lorient, Bretanya.

Aquestes jornades tenien com a propòsit la posada en comú de les diverses problemàtiques que hi ha al voltant del món agrícola europeu així com les diferents propostes i polítiques públiques que hi ha per solucionar-les. A més, van servir per veure com, tot i les diferències existents entre països a nivell agrícola, hi ha molts punts on la cooperació mútua pot ser beneficiosa.   Finalment, cal destacar que jornades com aquestes permetran mostrar en els programes electorals de les eleccions europees de l’any vinent de l’EFAy una unitat d’acció respecte a com han de ser les polítiques europees en…

Comparteix: Seguir llegint...

La sectorial de Política i Cooperació Internacional ha organitzat unes jornades sobre Amèrica Llatina que tindran lloc el dia 16 de juny de 10 a 19h a Vilassar de Mar.

Recentment, hem viscut l'empresonament de Lula da Silva, la victòria electoral de Maduro a Venezuela, hem vist com evoluciona el procés de pau a Colòmbia i com han augmentat les tensions a Hondures. En definitiva, no se'ns escapa que són temps complexos per l'esquerra llatinoamericana i que hi hem de donar suport. Durant els darrers anys, hem estat enfortint els nostres vincles amb els partits i organitzacions llatinoamericans i en aquesta jornada tindrem l'oportunitat de retrobar-nos i formar-nos sobre els diferents processos que s'estan duent a terme al territori. Us animem a assistir-hi!

Comparteix: Seguir llegint...

Avui se celebra un referèndum a Irlanda que marcarà un punt d’inflexió en els drets de les dones. Per això, volem mostrar la nostra plena solidaritat amb les companyes irlandeses en la campanya Together For Yes, també recolzada per les nostres companyes del Sinn Féin.

Demanem el vot pel sí, que suposa eliminar la vuitena esmena de la constitució irlandesa aprovant-ne la 36ena. Eliminar l’esmena suposa legalitzar l’avortament al país, que ara és il·legal fins i tot quan l’embaraç situa la dona en una situació de risc, en cas de violació o incest, o quan és probable que el fetus mori abans o just després de néixer. Pels drets de les dones, sempre i arreu diem SÍ!

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 27 al 29 d’abril, el Jovent Republicà va tornar a participar a l’assemblea del Young European Left (YEL). Durant aquesta trobada dels partits joves d’esquerres de tota Europa es va elaborar un document programàtic que inclou la voluntat ferma del YEL d’apostar pel dret a l’autodeterminació arreu del món.

A part d’això, durant aquesta trobada també vam donar suport als presos polítics catalans i en vam demanar la llibertat, així com vam recolzar la campanya per l’avortament a la República d’Irlanda, “Repeal the 8th”.                    Aquesta nova trobada mostra la voluntat de les formacions d’esquerres d’Europa d’elaborar un discurs comú amb voluntat de defensar una Europa solidària, progressista i de les persones on tothom pugui defensar les seves idees sense acabar a la presó per demanar democràcia.

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 20 al 22 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam assistir a la Trobada Internacional “Reigniting Radical Youth Politics”, organitzada per l’eurodiputat del Sinn Féin Matt Carthy.

En aquesta trobada, vam coincidir amb organitzacions juvenils d’esquerres com Galiza Nova, Junge Linke, Jeunes Comunistes, Bloco d’Esquerda, Neolaia Syriza i Ernai, entre d’altre. En aquest espai, vam poder compartir experiències d’organització del jovent i, concretament, els representants del Jovent Republicà vam explicar el rol que havíem tingut el jovent abans i després de l’1 d’octubre i els reptes que ens trobem actualment.   Alhora, també vam poder mostrar suport per la campanya “Repeal the 8th”, pel dret a l’avortament a Irlanda. Així mateix, també es van generar espais on, partint de les experiències de tots els assistents en cadascun…

Comparteix: Seguir llegint...

Entre el 12 i 14 d’abril, el Jovent Republicà vam participar a l’Assemblea General de la European Free Alliance Youth (EFAy), celebrada a Landshut (Alemanya). Allà ens vam retrobar organitzacions juvenils de nacions minoritàries d’Europa per tal de marcar l’estratègia del proper any, a un any vista de les eleccions europees.

Entre d’altres, vam aprovar resolucions per la llibertat dels presos polítics catalans i per la llibertat dels joves d’Altsasu. Alhora, vam poder compartir la situació actual dels Països Catalans i de les Joventuts d’Esquerra Republicana amb la resta d’organitzacions, que ens van voler mostrar el seu suport des d’un primer moment.   Així mateix, també vam elegir el nou bureau d’EFAy i Max Zañartu, militant del Jovent Republicà, va ser reelegit President de la plataforma. Així doncs, amb una voluntat de mantenir el lligam entre les nacions minoritàries d’Europa i d’impulsar polítiques d’esquerres des d’un àmbit europeu, les Joventuts d’Esquerra…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem assistit a la manifestació independentista a Iruña en celebració de l’Aberri Eguna, Dia de la Pàtria Basca. Una vegada més, hem volgut mostrar la nostra plena solidaritat amb el poble basc i la nostra voluntat de lluitar conjuntament per l’autodeterminació dels nostres pobles i contra la repressió del govern espanyol.

Durant l’estada a Iruña, ens hem reunit amb els companys i companyes d’EH Bildu, amb qui hem pogut compartir experiències i valorar la situació política actual d’ambdós territoris. Així mateix, també hem pogut mostrar a les famílies i amics dels joves presos d’Altsasu la nostra voluntat de lluitar perquè siguin alliberats, perquè els nostres països siguin lliures i, en definitiva, perquè s’acabi aquesta repressió i aquests empresonaments arbitraris.

Comparteix: Seguir llegint...

Els companys i companyes de les joventuts de Die Linke, Linksjugend’ Solid, mostren el seu suport cap al moviment independentista davant l’empresonament del President Carles Puigdemont. Ens han fet arribar un comunicat i una imatge de suport, que posteriorment també han publicat a les xarxes de la plataforma Young European Left, que integra organitzacions juvenils d’esquerres d’Europa.

Per altra banda, les SSWUngdom, organització que representa la minoria danesa a Alemanya, i el Bayern Partei, el partit bavarès, també han volgut mostrar solidaritat cap al poble català amb dos comunicats.   Danke Begleiter! Comunicat de LinksJugend: Llibertat per Puigdemont! El moviment independentista català ha d'afrontar un gran reacció negativa amb la detenció del president, Carles Puigdemont. Puigdemont és un pres polític. L'Estat espanyol vol resoldre el conflicte amb els independentistes de Catalunya -que lluiten principalment per la democràcia i l'emancipació- amb una repressió massiva. Alemanya no ha d'administrar Puigdemont a l'Estat espanyol i, per tant, no ha de…

Comparteix: Seguir llegint...

Els dies 20, 21 i 22 de Febrer es va celebrar la trobada Scontri Internaziunali a la ciutat de Corti,a l'illa de Còrsega, organitzada pel Ghjuventù Independentista, on les Joventuts d'Esquerra Republicana vam poder assistir amb una delegació formada per 4 dels nostres militants. Durant els dies que durà la trobada la nostra delegació va poder participar en diferents xerrades, on també van participar delegacions del Sinn Fein, de l'Aitizna i del Scida.

Vam poder aprofitar els deis per explicar a tots els assistents la situació que vivim els diferents territoris dels Països Catalans i com afrontem els mesos vinents, així com explicar-los, en més profunditat, com va anar el referèndum de l'1 d'Octubre a Catalunya i tota la repressió que l'Estat Espanyol va aplicar contra el poble i els seus representants. El jovent independentista fem una valoració molt positiva de la nostra participació en aquesta trobada, que ens ajuda a fer més fort els nostres vincles amb altres nacions oprimides, com la mateixa Còrsega, Euskal Herria o Sardenya, i, a més, ens…

Comparteix: Seguir llegint...

Amb els companys i companyes del partit d’esquerres socialista danès vam explicar què està passant al Principat i com es viu també des dels diferents territoris dels Països Catalans. D’on sorgeix el moviment independentista, quines etapes hem ja viscut i com encarem el futur més pròxim —però també aquell a llarg termini que ens permetrà defensar el nostre projecte i valors polítics— van ser els punts claus d’una conferència que es va dur a terme a la seva Seu Nacional a Copenhagen. El vespre i debat posterior el vam compartir un amb diputat Kurd-danès del SF que va explicar els…

En l’estada a Dinamarca, la delegació del Jovent Republicà també va tenir ocasió de compartir amb el SF-Ungdom quins són els projectes polítics  actuals d’ambdues organitzacions, els nostres valors i teixir aliances a nivell internacional per tal d’explicar més enllà de les nostres fronteres el conflicte democràtic català.

Comparteix: Seguir llegint...