Segueix-nos:

Ahir vam participar a una xerrada organitzada per Juventud Rebelde Colombia, una organització política juvenil amb presència a gran part del territori colombià, que agrupa tant membres individuals com col·lectius associatius. Aquesta organització treballa per la justícia social i la promoció de la rebel·lia de jovent colombià mitjançant la implicació en la lluita política del país. Son ferms defensors del socialisme i de la pau a Colòmbia, i mantenen estretes relacions amb el recent partit Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (Farc).

Ahir vam tenir una xerrada amb ells, a la qual els vam exposar la situació política i social a Catalunya, per tal de teixir aliances de solidaritat internacional i promoció de la lluita contra la oligarquia i la dreta conservadora a tot arreu. A més vam poder comptar amb la presència d’un representant de l’assemblea bolivariana de Veneçuela, qui també ens va exposar la situació difícil que viu el seu país, el qual ha de fer front a ingerències imperialistes i l’estigmatització i la guerra de mitjans constant contra el seu país. Finalment, també vam entaular converses amb un grup…

Comparteix: Seguir llegint...

En el 50 aniversari de la celebració dels actes del 25 de juliol, Dia da Patria Galega, el Jovent Republicà hem estat presents en els actes organitzats a Santiago de Compostel·la pel BNG i Galiza Nova, les seves joventuts, que enguany celebren els seus 30 anys d’existència.

La tradicional manifestació i l’acte polític va comptar amb milers de persones que van omplir els carrers de Santiago i una nodrida representació internacional que va donar suport al projecte d’emancipació nacional i social del sobiranisme gallec. Així mateix, la nostra delegació va reunir-se amb la direcció de Galiza Nova amb qui vam establir sinèrgies de treball en àmbits vitals com el combat contra la repressió de l’Estat espanyol o el foment de la participació en l’àmbit sindical. Finalment, també vam poder participar del dinar popular organitzat pel BNG i de la fira d’entitats i moviments socials al centre de…

Comparteix: Seguir llegint...

Del 25 al 30 de juliol s’ha celebrat a Castelo do Bode, Portugal, la 15a edició del Acampamento Liberdade organitzat pel Bloco de Esquerda (BE). Aquest, és un esdeveniment que cada any organitzen per, com diuen, “imaginar i experimentar un món diferent”. Aquesta organització política lluita durant aquesta setmana contra les polítiques neoliberals que condemnen el jovent a un futur deplorable.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hi hem pogut participar durant els dies que han durat les jornades. Hem lluitat conjuntament contra la precarietat i la repressió. Ens hem format en anticapitalisme, feminisme i ecologisme així com hem reclamat viure en una societat més lliure i democràtica. També hem debatut sobre l’escola pública, l’autodeterminació dels pobles i el panorama de la Unió Europea avui en dia. Les jornades també van comptar amb una xerrada per part de la delegació del Jovent Republicà sobre la situació política actual als Països Catalans. Vam poder explicar amb detall el context repressiu en el qual vivim…

Comparteix: Seguir llegint...

Els passats dies 8, 9 i 10 de juny Jovent Republicà vam participar a les jornades sobre el jovent en l’agricultura i l’economia local que organitzaven l’EFAy, l’EFA i l’Unió Democràtica Bretona a Lorient, Bretanya.

Aquestes jornades tenien com a propòsit la posada en comú de les diverses problemàtiques que hi ha al voltant del món agrícola europeu així com les diferents propostes i polítiques públiques que hi ha per solucionar-les. A més, van servir per veure com, tot i les diferències existents entre països a nivell agrícola, hi ha molts punts on la cooperació mútua pot ser beneficiosa.   Finalment, cal destacar que jornades com aquestes permetran mostrar en els programes electorals de les eleccions europees de l’any vinent de l’EFAy una unitat d’acció respecte a com han de ser les polítiques europees en…

Comparteix: Seguir llegint...

La sectorial de Política i Cooperació Internacional ha organitzat unes jornades sobre Amèrica Llatina que tindran lloc el dia 16 de juny de 10 a 19h a Vilassar de Mar.

Recentment, hem viscut l'empresonament de Lula da Silva, la victòria electoral de Maduro a Venezuela, hem vist com evoluciona el procés de pau a Colòmbia i com han augmentat les tensions a Hondures. En definitiva, no se'ns escapa que són temps complexos per l'esquerra llatinoamericana i que hi hem de donar suport. Durant els darrers anys, hem estat enfortint els nostres vincles amb els partits i organitzacions llatinoamericans i en aquesta jornada tindrem l'oportunitat de retrobar-nos i formar-nos sobre els diferents processos que s'estan duent a terme al territori. Us animem a assistir-hi!

Comparteix: Seguir llegint...

Avui se celebra un referèndum a Irlanda que marcarà un punt d’inflexió en els drets de les dones. Per això, volem mostrar la nostra plena solidaritat amb les companyes irlandeses en la campanya Together For Yes, també recolzada per les nostres companyes del Sinn Féin.

Demanem el vot pel sí, que suposa eliminar la vuitena esmena de la constitució irlandesa aprovant-ne la 36ena. Eliminar l’esmena suposa legalitzar l’avortament al país, que ara és il·legal fins i tot quan l’embaraç situa la dona en una situació de risc, en cas de violació o incest, o quan és probable que el fetus mori abans o just després de néixer. Pels drets de les dones, sempre i arreu diem SÍ!

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 27 al 29 d’abril, el Jovent Republicà va tornar a participar a l’assemblea del Young European Left (YEL). Durant aquesta trobada dels partits joves d’esquerres de tota Europa es va elaborar un document programàtic que inclou la voluntat ferma del YEL d’apostar pel dret a l’autodeterminació arreu del món.

A part d’això, durant aquesta trobada també vam donar suport als presos polítics catalans i en vam demanar la llibertat, així com vam recolzar la campanya per l’avortament a la República d’Irlanda, “Repeal the 8th”.                    Aquesta nova trobada mostra la voluntat de les formacions d’esquerres d’Europa d’elaborar un discurs comú amb voluntat de defensar una Europa solidària, progressista i de les persones on tothom pugui defensar les seves idees sense acabar a la presó per demanar democràcia.

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 20 al 22 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam assistir a la Trobada Internacional “Reigniting Radical Youth Politics”, organitzada per l’eurodiputat del Sinn Féin Matt Carthy.

En aquesta trobada, vam coincidir amb organitzacions juvenils d’esquerres com Galiza Nova, Junge Linke, Jeunes Comunistes, Bloco d’Esquerda, Neolaia Syriza i Ernai, entre d’altre. En aquest espai, vam poder compartir experiències d’organització del jovent i, concretament, els representants del Jovent Republicà vam explicar el rol que havíem tingut el jovent abans i després de l’1 d’octubre i els reptes que ens trobem actualment.   Alhora, també vam poder mostrar suport per la campanya “Repeal the 8th”, pel dret a l’avortament a Irlanda. Així mateix, també es van generar espais on, partint de les experiències de tots els assistents en cadascun…

Comparteix: Seguir llegint...

Entre el 12 i 14 d’abril, el Jovent Republicà vam participar a l’Assemblea General de la European Free Alliance Youth (EFAy), celebrada a Landshut (Alemanya). Allà ens vam retrobar organitzacions juvenils de nacions minoritàries d’Europa per tal de marcar l’estratègia del proper any, a un any vista de les eleccions europees.

Entre d’altres, vam aprovar resolucions per la llibertat dels presos polítics catalans i per la llibertat dels joves d’Altsasu. Alhora, vam poder compartir la situació actual dels Països Catalans i de les Joventuts d’Esquerra Republicana amb la resta d’organitzacions, que ens van voler mostrar el seu suport des d’un primer moment.   Així mateix, també vam elegir el nou bureau d’EFAy i Max Zañartu, militant del Jovent Republicà, va ser reelegit President de la plataforma. Així doncs, amb una voluntat de mantenir el lligam entre les nacions minoritàries d’Europa i d’impulsar polítiques d’esquerres des d’un àmbit europeu, les Joventuts d’Esquerra…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem assistit a la manifestació independentista a Iruña en celebració de l’Aberri Eguna, Dia de la Pàtria Basca. Una vegada més, hem volgut mostrar la nostra plena solidaritat amb el poble basc i la nostra voluntat de lluitar conjuntament per l’autodeterminació dels nostres pobles i contra la repressió del govern espanyol.

Durant l’estada a Iruña, ens hem reunit amb els companys i companyes d’EH Bildu, amb qui hem pogut compartir experiències i valorar la situació política actual d’ambdós territoris. Així mateix, també hem pogut mostrar a les famílies i amics dels joves presos d’Altsasu la nostra voluntat de lluitar perquè siguin alliberats, perquè els nostres països siguin lliures i, en definitiva, perquè s’acabi aquesta repressió i aquests empresonaments arbitraris.

Comparteix: Seguir llegint...