Segueix-nos:

Els companys i companyes de les joventuts de Die Linke, Linksjugend’ Solid, mostren el seu suport cap al moviment independentista davant l’empresonament del President Carles Puigdemont. Ens han fet arribar un comunicat i una imatge de suport, que posteriorment també han publicat a les xarxes de la plataforma Young European Left, que integra organitzacions juvenils d’esquerres d’Europa.

Per altra banda, les SSWUngdom, organització que representa la minoria danesa a Alemanya, i el Bayern Partei, el partit bavarès, també han volgut mostrar solidaritat cap al poble català amb dos comunicats.   Danke Begleiter! Comunicat de LinksJugend: Llibertat per Puigdemont! El moviment independentista català ha d'afrontar un gran reacció negativa amb la detenció del president, Carles Puigdemont. Puigdemont és un pres polític. L'Estat espanyol vol resoldre el conflicte amb els independentistes de Catalunya -que lluiten principalment per la democràcia i l'emancipació- amb una repressió massiva. Alemanya no ha d'administrar Puigdemont a l'Estat espanyol i, per tant, no ha de…

Comparteix: Seguir llegint...

Els dies 20, 21 i 22 de Febrer es va celebrar la trobada Scontri Internaziunali a la ciutat de Corti,a l'illa de Còrsega, organitzada pel Ghjuventù Independentista, on les Joventuts d'Esquerra Republicana vam poder assistir amb una delegació formada per 4 dels nostres militants. Durant els dies que durà la trobada la nostra delegació va poder participar en diferents xerrades, on també van participar delegacions del Sinn Fein, de l'Aitizna i del Scida.

Vam poder aprofitar els deis per explicar a tots els assistents la situació que vivim els diferents territoris dels Països Catalans i com afrontem els mesos vinents, així com explicar-los, en més profunditat, com va anar el referèndum de l'1 d'Octubre a Catalunya i tota la repressió que l'Estat Espanyol va aplicar contra el poble i els seus representants. El jovent independentista fem una valoració molt positiva de la nostra participació en aquesta trobada, que ens ajuda a fer més fort els nostres vincles amb altres nacions oprimides, com la mateixa Còrsega, Euskal Herria o Sardenya, i, a més, ens…

Comparteix: Seguir llegint...

Amb els companys i companyes del partit d’esquerres socialista danès vam explicar què està passant al Principat i com es viu també des dels diferents territoris dels Països Catalans. D’on sorgeix el moviment independentista, quines etapes hem ja viscut i com encarem el futur més pròxim —però també aquell a llarg termini que ens permetrà defensar el nostre projecte i valors polítics— van ser els punts claus d’una conferència que es va dur a terme a la seva Seu Nacional a Copenhagen. El vespre i debat posterior el vam compartir un amb diputat Kurd-danès del SF que va explicar els…

En l’estada a Dinamarca, la delegació del Jovent Republicà també va tenir ocasió de compartir amb el SF-Ungdom quins són els projectes polítics  actuals d’ambdues organitzacions, els nostres valors i teixir aliances a nivell internacional per tal d’explicar més enllà de les nostres fronteres el conflicte democràtic català.

Comparteix: Seguir llegint...

Des de fa uns anys, la dreta llatinoamericana lidera una contraofensiva per desestabilitzar la regió, tot revertint una dècada marcada pel progrés social. Des de Macri fins a Piñera, passant per Leopoldo López i Michel Temer, han intentat de manera més o menys legítima i amb més o menys èxit, prendre el govern a una esquerra desgastada per la crisi econòmica, tot i les grans victòries socials. Els últims episodis d’aquesta ofensiva han succeït a Hondures i a Xile.

A Hondures, el Partido Nacional de Honduras, tot i perdre les eleccions presidencials, imposà el seu candidat Juan Orlando Hernández com a president del país. Aquesta tupinada, fins i tot denunciada per la Organización de Estados Americanos, permet que la dreta segueixi perpetuant-se en el poder, després del cop d’estat contra Manuel Zelaia el 28 de juliol de 2009. Donada l’enèsima manipulació electoral de la dreta a Centreamèrica, les Joventuts d’Esquerra Republicana no podem més que solidaritzar-nos amb el Partido Libertad y Refundación, que ha aconseguit trencar amb el bipartidisme del Partido Nacional i el Partido Liberal.   A Xile,…

Comparteix: Seguir llegint...

Com hem denunciat en repetides ocasions, ens trobem davant un Estat espanyol sense llibertats, que practica unes polítiques venjatives i d’excepció. El jovent dels Països Catalans, amb coneixement de causa, volem demostrar una vegada més la nostra solidaritat amb aquelles persones que pateixen la seva repressió i, concretament, amb els joves d’Altsasu que porten més d’un any empresonats de forma injusta.

Recordem que Carmen Lamela va dictar presó preventiva per sis joves implicats en una baralla de bar en una matinada. El motiu de l’empresonament era el “risc de fuga”,  malgrat els joves es van presentar amb antelació a Madrid en saber que estaven sent investigats. Tres d’ells, Oihan Arnanz, Jokin Unamuno i Adur Ramírez de Alda, segueixen entre reixes avui, en pèssimes condicions. Es troben fora d’Euskal Herria, apartant-los així del seu entorn cultural, afectiu i social i generant un important desgast tant físic, psicològic, com econòmic per a les seves respectives famílies que han de recórrer milers de kilòmetres…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 24, 25 i 26 de Novembre, una delegació de les Joventuts d'Esquerra Republicana va participar a s’Atòbiu 2017, la trobada anual de joves independentistes organitzada per l’associació juvenil Scida, a l’illa de Sarfenya. Durant els tres dies, la delegació republicana participà a diferents actes organitzats a la ciutat de Càller (Casteddu en sard) juntament amb la delegació de Sanca Veneta, també convidada a la trobada.

Durant els tres dies, el delegat de les JERC tingué l’ocasió d’explicar les darreres novetats sobre la campanya de repressió de l’estat espanyol, així com reflexionar sobre el procés d’organització del referèndum de l’1 d’Octubre i la posterior declaració d’independència. Des de les JERC valorem molt positivament la trobada com a ocasió per estrènyer els vincles entre Sardenya i els Països Catalans, dues nacions del mediterrani oprimides per estats centralistes.

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem organitzat la quarta trobada Youth for the democratic Revolution, del 17 al 19 de novembre a Ciutadella, Menorca. Durant tres dies, deu organitzacions de l’esquerra europea han participat de xerrades, tallers i visites per tal de cooperar en la lluita ecologista.

Sota el subtítol Remember, Reflect, Rise Up, hem tractat problemàtiques com el totxo i el turisme, hem debatut sobre models energètics i de creixement i hem fet una visita a Albufera d’es Grau, entre d’altres. Així mateix, també hem parlat sobre els Països Catalans, Menorca i els efectes del procés català a l’illa. A la trobada hi han participat delegats d’organitzacions juvenils de l’esquerra europea: Linksjugend Solid (Alemanya), Bloco de Esquerda (Portugal), Junge Linke (Àustria), Left Youth of Finland (Finlàndia), Plaid Ifanc  (Gal·les), Sinn Féin Republican Youth (Irlanda), Neolaia Syriza (Grècia), SFU (Dinamarca), Scida (Sardenya) i Scottish National Party (Escòcia).

Comparteix: Seguir llegint...

Diumenge 15 d’octubre se celebraran eleccions legislatives a Àustria, a partir de les quals s’escollirà el canceller del país. Es preveu que els socialdemòcrates i els verds perdin diputats i que les forces de dretes imposin el seu discurs conservador, tant des del partit de dretes ÖVP (Österreichische Volkspartei) com des del partit d’extrema dreta FPÖ (Freiheitliche Partei Österreichs).  

Per això, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar: El nostre rebuig cap al feixisme que es vol imposar a Àustria i que durant els darrers anys ha anat guanyant espai a Europa. La nostra solidaritat i cooperació amb els companys i companyes de Junge Linke en la lluita contra el feixisme. El nostre suport a la creació d’aliances d’esquerres com KPÖ Plus, per combatre la dreta austríaca.

Comparteix: Seguir llegint...

Diumenge 15 d’octubre se celebraran eleccions regionals a la República Bolivariana de Venezuela, on s’escullen els governadors dels 23 estats que conformen el país. Aquests comicis es presenten complexos, amb una possible alta abstenció però alhora amb una polarització social molt forta.

En aquest sentit, les Joventuts d’Esquerra Republicana volem manifestar: El nostre suport a la coalició Gran Polo Patriótico Simón Bolívar, on hi formen part el Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV), el Partit Comunista i altres forces de l’esquerra transformadora. Reiterar el nostre suport al legítim govern del president Nicolás Maduro i a l’Asamblea Nacional Constituyente, que està fent passos per seguir amb la Revolució Bolivariana. El rebuig a l’amenaça imperialista que diversos països segueixen fent, en forma d’embargament, bloqueig de comptes o trencament de tractes comercials. Aquesta intromissió imperialista no fa res més que augmentar la crisi econòmica que…

Comparteix: Seguir llegint...

Arrel de l'onada de repressió per part de l'estat espanyol intentant evitar la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya del proper 1 d'octubre, les Joventuts d'Esquerra Republicana rebem suport internacional a través del següent manifest:

The Spanish governments have recurrently oppressed and exploited the Catalan Countries culturally, socially and economically. This oppression and exploitation has usually been supported and promoted by Catalan economic elites, benefiting from this system. Nevertheless during the Second Spanish Republic (1931-1939) and the Constitutional Monarchy (1978-present), there have been shy attempts to accommodate Catalonia (also the Valencian Country and the Balearic Islands) inside the Spanish State, through the creation of autonomous regions. Despite that in the Second Republic and the first decades of the Constitutional Monarchy this decentralised status brought important cultural and social achievements, after the year 2000 the situation…

Comparteix: Seguir llegint...