Segueix-nos:

ACTUALITAT: NOTÍCIES

Aquesta tarda, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem realitzat una acció a les portes de la botiga Tezenis de la Carretera de Collblanc 23 de l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquesta manifestació, les JERC volem denunciar la nova campanya que està duent a terme aquesta empresa en la que en diversos aparadors de la marca es poden veure maniquins dins d’una capsa de nines.

Les joventuts republicanes hem desplegat una pancarta davant la botiga de roba interior femenina on s’hi podia llegir “no som les vostres joguines”, en referència a la nova campanya que porta per lema “Dolls, Tezenis” i hem precintat el local amb cintes liles alhora que repartíem octavetes als vianants on denunciàvem la campanya i alertàvem del seu component masclista. La secretària de la dona de les JERC, Sílvia Casola, ha declarat que amb aquesta campanya “ens donen a entendre que les dones ens hem de comportar com a nines per estar perfectes i agradar, considerant-nos simples objectes i no persones,…

Comparteix: Seguir llegint...

Avui, el Partit Socialista i  Convergència i Unió han arribat a un acord per aprovar el projecte de Barcelona World. Aquest acord passa per otorgar una rebaixa fiscal als beneficis del joc, del 55% actal al 10% que afectarà tots els casinos i centres de joc de Catalunya, aplanant el terreny a Enrique Bañuelos -màxim exponent de la bombolla immobiliària al País Valencià- i al seu soci Stanley Ho -el mafiós magnat del joc de Macau- per desenvolupar el projecte.

Des de les JERC valorem negativament l’impacte que suposarà aquest macro complex del joc, sobretot a nivell de model turístic i d’activitat econòmica al Camp. Així mateix denunciem l’opacitat en què es manté el projecte i denunciem que el capital i l’especulació tinguin el poder de canviar les lleis d’aquesta manera. Com a republicans creiem que l’economia s’ha de posar al servei de les persones, i no acceptarem que es continuï amb el joc de les bombolles especulatives ni que la nostra gent estigui sotmesa a la precarietat i a la temporalitat laboral que pretenen els impulsors del projecte. A…

Comparteix: Seguir llegint...

Després d'una intensa setmana d'activitats i mobilitzacions a favor de l'educació pública als centres d'arreu del Principat de Catalunya avui hem tancat la setmana de lluita per l'educació pública amb una manifestació pels carrers de la ciutat de Barcelona.

La comunitat educativa, amb el suport de la resta de la societat, hem tornat a sortir al carrer per reclamar una educació pública sense retallades i mostrar l'oposició frontal a l'última llei educativa del govern espanyol, la setena d'ençà de la mort de Franco, la llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). Una llei retrògrada, centralista, espanyolitzadora, adoctrinadora que pretén retornar-nos a un passat que creiem oblidat. Una llei aprovada sense consens polític ni sectorial ni social en un camp en què és totalment necessari per l'estabilitat que requereix. Des de les JERC hem donat ple suport a…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest diumenge es celebra la segona volta de les eleccions municipals a la Catalunya Nord. En un moment en què el feixisme i la ultradreta estan creixent arreu d’Europa cal que el jovent ens mobilitzem, començant per anar a les urnes aquest diumenge, i barrem el pas al Front Nacional.

Els resultats del primer torn de les eleccions municipals a Perpinyà són molt preocupants, els propers 6 anys el consell municipal de la capital de la Catalunya Nord estarà format únicament per representants de l'extrema dreta i de la dreta extrema, amb la presència de destacats anticatalans en ambdues llistes. No obstant, hi ha elements positius com la victòria de les dues regidores que va aconseguir Esquerra Republicana la setmana passada, Alícia Ey-Nomdedeu a Banyuls dels Aspres i Joëlle Scheepmaker-Fabressó a Vallestàvia.

Comparteix: Seguir llegint...

La comunitat educativa davant dels atacs reiterats que pateix l'educació ha convocat una setmana de lluita per l'educació pública del 24 al 29 de març.

L'objectiu és mobilitzar, en un primer moment, els professors, els estudiants i els pares amb activitats als centres com assemblees, xerrades sobre els greuges en educació o concentracions i expandir-ho finalment a la resta de la societat amb una gran manifestació que recorrerà els carrers de la capital catalana dissabte a la tarda. Aquesta convocatòria servirà per tal d'expressar l'oposició als embats que rep un àmbit vital per al futur d'un país com és l'educació. Últimament hem trobat molts exemples provinents tant des de fronts polítics -la LOMQE per part del govern espanyol- com judicials -les sentències del TSJC en…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem escollit aquest dissabte al Consell Nacional celebrat a Tortosa els nostres candidats a les eleccions europees que tindran lloc el proper 25 de maig. La llista l’encapçala Andreu Criquet, de Barcelona, llicenciat en Ciències polítiques i de l’administració i actual secretari de moviments socials de les JERC i el segueixen la candidata de Maó, Gerard Blasco de Sueca, Roger Puig de Rubí i Teresa Rovira de Cervelló.

Les joventuts republicanes afrontem aquestes eleccions com una oportunitat per construir una Europa més democràtica, que garanteixi el dret a l’autodeterminació i aposti per un nou model institucional. Així com una Europa més social i sostenible, amb un nou model fiscal no sotmès a la Troika, una Europa dels Pobles, que permeti combatre la discriminació que pateixen la llengua i la cultura minoritzades.
 
 En aquest Consell Nacional, les JERC també hem aprovat les següents resolucions: a favor del dret a decidir d’Aran i la normalització lingüística de l’occità; contra la pujada de tarifes del transport públic a l’àrea metropolitana;…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre, hem enllaçat el pont de l’Estat i el pont de Roig de Tortosa amb una cadena humana de més de 400 persones per protestar contra el nou Pla de Conca que va aprovar el govern espanyol el passat 28 de febrer. Aquest projecte, aprovat sense comptar amb les demandes de la societat ebrenca, del Parlament de Catalunya i les recomanacions dels científics experts que recomanen un cabal de 9.000 hectòmetres cúbics per any, hipotecarà el futur del Delta i del territori.

“L’aprovació d’aquest Pla posa de manifest que pel govern espanyol, Catalunya i les Terres de l’Ebre no compten per a res”, ha declarat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral que ha afegit que el "jovent plantarem cara al PP i no permetrem una retallada més al nostre territori i a les nostres vides". Al seu torn, el diputat d'Esquerra Republicana de les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha volgut deixar clar que "ens estem jugant més que l'aigua d'un riu, ens juguem la identitat del territori i la identitat del país". Des de l’organització independentista volem denunciar…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerra Republicana, com a part integrant d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme donem suport a les mobilitzacions europees contra el feixisme i la ultradreta a Europa que han tingut lloc avui 22 de març amb manifestacions en diverses ciutats europees.

Aquestes mobilitzacions impulsades per KEERFA, el moviment unitari contra el feixisme i el racisme a Grècia, han de servir-nos per posar damunt de la taula el creixement de l'extrema dreta arreu d'Europa sota diverses formes. Entre ells podem trobar partits obertament nazis com Alba Daurada i Jobbik, populismes xenòfobs com el PVV als Països Baixos o l'UKIP al Regne Unit i partits de corrent feixista com el Front Nacional francès o la Lliga Nord italiana. Observem amb preocupació a més la candidatura europea entre Marie Le Pen i Geert Wilders que amenaça amb aglutinar tota l'extrema dreta al Parlament Europeu…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, les JERC, hem presentat en el marc del debat general sobre l’increment de la pobresa i les desigualtats del Parlament de Catalunya una bateria de propostes relacionades amb el jovent i els adolescents per tal de combatre les desigualtats entre aquest col·lectiu. En aquest sentit, des les joventuts independentistes hem presentat propostes vinculades amb la formació, l’ocupació, la salut i la mobilitat, tenint en compte que ja partim del background extens relacionat amb la joventut aprovat al ple monogràfic referent al jovent celebrat el juliol passat.

Des de les JERC volem destacar les mesures implementades i que van en la línia de garantir les igualtats d’oportunitats entre el jovent sobretot i en especial en l’accés a la formació a través de revisar les Beques Equitat per fer més progressiu el cost i facilitar l’accés a la formació universitària, introduir el fraccionament en els pagaments dels estudis superiors, agilitzar el procediment de sol·licitud de beques i accelerar la seva resolució per fer-les efectives amb més celeritat, reforçar el sistema de beques per als estudis de FP vinculat a la renda familiar, i garantir la bonificació de la…

Comparteix: Seguir llegint...

La Direcció Nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana reunida aquest matí, s’ha posicionat en contra el Pla Hidrològic Nacional de la Conca de l'Ebre després que ahir el Consell de Ministres de l'Estat Espanyol aprovés aquest projecte sense comptar amb les demandes de la societat ebrenca, del Parlament de Catalunya i les recomanacions dels científics experts que recomanen un cabal de 270 m3/s en anys secs, i de 350 m3/s en anys humits, és a dir, un total d’uns 9.000 hectòmetres cúbics per any.

 Així mateix els joves republicans han anunciat mobilitzacions per tal d’aturar aquesta proposta que arriba des…

Comparteix: Seguir llegint...