Segueix-nos:

ACTUALITAT: OPINIONS

Marta Rosique Diputada del Jovent Republicà al Congrés

Benvolgut Sr. Sánchez, Com bé sabrà, la crisi humanitària del coronavirus exigeix una resposta ràpida i eficaç per part dels governs, però també una important presa de consciència per a la gestió emocional i comunitària de l’impacte d’aquesta crisi. Per frenar l’avenç del virus, la responsabilitat i la solidaritat col·lectiva són elementals. Tanmateix, em sorprèn i em preocupa veure com la recepta del govern espanyol per donar una resposta col·lectiva a la crisi passa pel bel·licisme i el nacionalisme espanyol. Trobo intolerable que el discurs bel·licista i la militarització de la gestió de l’emergència sanitària sigui la solució que proposa…

Comparteix: Seguir llegint...

Emma Soler Secretaria de Feminismes

L'any passat a la mateixa data, rebutjàvem 22 feminicidis als Països Catalans, aquest any hem de ser la veu de 31 dones assassinades a mans d'homes. Unes dades esgarrifoses possibles a causa d'un sistema judicial reticent a condemnar les violacions, que empara els agressors i culpabilitza a les víctimes. El Jovent Republicà tenim clar que la violència no té cabuda sota cap mena d'excusa ni en cap espai. Per això, ens hem dotat d'un Protocol per abordar les violències masclistes i LGTBIfòbiques tenint com a objectiu erradicar les violències de l'organització i desenvolupar aptituds corresponents per abordar-les en les seves…

Comparteix: Seguir llegint...

Pau Morales Portaveu Nacional

I aquest ser més forts implica, sobretot, organització. L’organització permet impulsar i provocar la mobilització, permet ajuntar les energies de molts per materialitzar propostes. Però, sobretot, assegura definir i acomplir objectius, i traçar estratègies. I ens dona les eines com a projecte i com a militància per lluitar i protegir-nos mentre avancem en l’estratègia. L’organització dona contingut i sentit a allò que fem, i per tant permet que la força de l’emoció es traslladi en victòries. I que les victòries momentànies es tradueixin, en el temps, en canvis reals. Per això és important lluitar. I davant la repressió de l’Estat…

Comparteix: Seguir llegint...

Durant molts anys, ha estat l'accident de trànsit la principal causa de mort. Però després de molta feina en la conscienciació del perill de la velocitat i de la conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues, la taxa de mortalitat ha aconseguit reduir-se. I, per tant, esdevenint així, el suïcidi la primera causa de mort entre els joves. Les causes i les conseqüències són multifactorials i socials, i en moltes ocasions no es troba la resposta del factor que ha portat el jove a dur a terme l'acció. Però el 90% és a conseqüència d'un trastorn mental o vinculat…

Comparteix: Seguir llegint...

Miquel Iruela Portaveu del País Valencià

Al marge de la realitat orogràfica, la realitat política dels últims mesos apunta que el camí cap a Madrid fa baixada. La rampa per on transiten els nostres diners és un trajecte de només anada, i per alguna fuita del camí es deuen haver escapat els 365 milions que el Consell ha hagut de retrinxar, casualment, la mateixa quantitat que tocarà pidolar del FLA, i que el Govern espanyol ja s’ha mostrat disposat a “deixar-nos”. Un prèstec dels nostres propis diners, la síndrome d’Estocolm feta política pressupostària, la mateixa setmana que s’ha anunciat que la solució (o el pedaç) a…

Comparteix: Seguir llegint...

Rut Ribas i Marta Rosique

El jovent serem la primera generació que tindrem unes condicions de vida inferiors a les de les nostres mares i pares. Viurem per sota del nivell adquisitiu de la generació anterior a la nostra i la inestabilitat social i laboral farà que la precarietat encara sigui més present entre nosaltres. Per això, estem obligats a ser crítics, a organitzar-nos i a fer polítiques que ens permetin tenir una vida digna i exercir lliurement els nostres drets. No pot ser que accedir a la universitat estigui estretament lligat al patrimoni i estalvis de la família. Accedir a la universitat ha de ser un…

Comparteix: Seguir llegint...

Pau Morales Portaveu nacional

Aquesta hauria de ser la principal conclusió del 28è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana. Un Congrés en el qual hi ha hagut molta militància, i en el qual hem debatut, ens hem repensat, ens hem reorganitzat i hem conviscut durant tot un cap de setmana. El propòsit: esmolar l’eina. Amb quin objectiu? Ser capaços d’aprofitar tot el potencial de la nostra organització, de tots i cadascun de nosaltres, i abocar totes les energies a desplegar l’acció política juvenil més potent dels Països Catalans. Ens toca carregar-nos de nou reptes immensos i prosseguir en el camí de la lluita…

Comparteix: Seguir llegint...

Pau Morales Portaveu Nacional

És per això que tenim tota la legitimitat del món per exigir al conjunt de l’independentisme que qualsevol pas endavant es faci amb consciència, sang freda, unitat i acordant de forma consensuada les reaccions futures. Només així avançarem. No es pot avançar a cop de declaració als mitjans sense acords al darrere. No es pot exigir als altres el que un no està disposat a fer. Acordar assumir riscos ha de ser col•lectivament i sempre per una causa major.    Hem avançat i hem aconseguit èxits col·lectius quan hem treballat de forma conjunta i lleial de la mà de la…

Comparteix: Seguir llegint...

Rut Ribas Diputada al Parlament de Catalunya

La sessió va poder transcorre amb decència, i es va culminar amb els membres de la mesa ocupant les seves posicions. Tenim un president del Parlament de Catalunya sorgit de les Joventuts d'Esquerra Republicana i tenim la plena certesa que treballarà per la recuperació de les institucions i vetllarà per la dignitat del poble català, però no podem obviar la imatge tan escandalosament masculina de la mesa del Parlament. ERC ha estat l'únic partit que ha proposat la paritat a la mesa, fet que ha portat que l'única dona sigui del nostre partit. Resulta que la llei de les administracions…

Comparteix: Seguir llegint...

Núria Marín Secretària de moviments socials i acció estudiantil

Els i les estudiants han sigut històricament exemple de motor de canvi social arreu del món i a Catalunya des de la implementació del Pla Bolonya és més candent que mai. La lluita per una universitat pública a l'abast de les classes populars ha donat a lloc a múltiples casos repressius que majoritàriament tenen l'objectiu d'atemorir i criminalitzar el moviment estudiantil.  Aquests dies estem veient com el cas dels 27 i més torna a sortir a la llum en un procés judicial que dura des del 2013 i que ha condicionat les vides d'unes persones que un dia van decidir…

Comparteix: Seguir llegint...