Segueix-nos:

ACTUALITAT: NOTÍCIES

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem començat aquest matí unes jornades de debat per encarar el procés constituent de la República Catalana que porten per nom Comencem!. Aquestes jornades, que són obertes a tothom, tenen per objectiu debatre sobre el model de país que vol el jovent en un moment de construcció de les bases d'un nou estat.

Cada una de les jornades programades girarà entorn d'una temàtica concreta en la que els assistents determinaran les bases que defensaran les JERC en el procés de construcció de la nova República. La primera d'aquestes jornades, que se celebra avui al Centre Cívic Sant Jordi del Prat de Llobregat, tracta sobre els Països Catalans i la seva vertebració, així com possibles vies d'encaix i construcció de xarxes entre territoris un cop constituida la República Catalana. En aquest sentit, aquest matí tindran lloc dues ponències que serviran com a base pel debat que tindrà lloc a la tarda i d'on es…

Comparteix: Seguir llegint...

El proper dissabte dia 16 d'abril, les Joventuts d'Esquerra Republicana iniciem una sèrie de debats i jornades constituents. La primera d'aquestes jornades centrarà el debat  en com seguirem vertebrant els diferents territoris dels Països Catalans i quin paper ha de tenir dins la nova constitució de la República.  L'acte tindrà lloc al Centre Cívic Sant Jordi - Riera Baixa (c/Dolores Ibàrruri, 45) del Prat de Llobregat.

Programa: 10.30h. Benvinguda 11.00h Projectes transfronterers als Països Catalans Albert Gaspà, màster en gestió de projectes transfronterers Paulí Fontova, regidor a Calaceit (Matarranya, Franja de Ponent) del 2007 al 2015 Representant del nou informatiu "Territoris Sénia" 12.30h La vertebració dels Països Catalans Germà Bel, expert en infraestructures i diputat de Junts pel Sí Llengua i cultura Representant de la Xarxa Vives i mobilitat estudiantil 14h Dinar Popular 16h Debat sobre propostes i model 18h Conclusions del debat 19h Cloenda INSCRIPCIONS

Comparteix: Seguir llegint...

Aquesta setmana les JERC hem participat a l'Assemblea General de l'EFAy a Ajjaccio, Còrsega. En aquesta assemblea ordinària, que es celebra un cop l'any, s'han aprovat diverses mocions sobre temes d'actualitat com la crisis de les persones refugiades, la garantia juvenil, el procés de Pau a Colòmbia, la situació a Euskal Herria, i una moció en contra del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, entre d'altres.

Per altra banda, s'ha escollit el nou Boureau, que serà l'equip que lidererà el projecte durant els propers dos anys. I s'ha votat per unanimitat, que en Max Zañartu en sigui el president. En el marc de l'EFAy els propers mesos es realitzaran tres conferències, una sobre l'auge de l'extrema dreta que es realitzarà al Sud del Tirol, la segona sobre el feminisme a Gal·les, i per acabar, una conferència sobre la crisis dels refugiats a Budapest. Si algú està interessat en assistit-hi, només cal que es posi en contacte amb els responsables de política internacional del partit.

Comparteix: Seguir llegint...

Ja fa temps, que la solidaritat de la Unió Europea s’està posant a prova amb la resposta de l’arribada massiva de gent en busca d’asil, de gent en busca de refugi, que marxa dels seus països degut a guerres i persecucions. S’ha demostrat, que la resposta Europea no està a l’alçada d’aquesta situació, que Europa no avança cap a una solució real i sostenible a la crisi humanitària que estem vivint, i encara ho fa menys signant aquest acord amb Turquia.

El passat 7 de març, els caps d’estat dels governs del consell Europeu ja es van reunir amb el primer ministre de Turquia per subcontractar les responsabilitats d’asil a Turquia a canvi de 3000 milions d’Euros més. Aquesta setmana, ha tingut lloc la cimera que intenta tancar aquest acord amb Turquia. Un acord que enlloc d’avançar cap a una situació sostenible només està posant traves al conflicte i busca satisfer l’interès de l’estat turc. Amb aquest acord, contempla expulsar a Turquia a tots aquells qui entrin de forma il·legal violant el dret d’asil; enlloc de garantir vies segures i legals…

Comparteix: Seguir llegint...

El 8 de març de l’any 2016, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps.

S’ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l’eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. La visualització i la representació de les dones en els mitjans de comunicació i en els espais de presa de decisió públics i privats ni s’aproxima a la paritat. Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d'Esquerrra Republicana (JERC) volem expressar la nostra més gran alegria i entusiasme per la sortida en llibertat del líder de l’esquerra abertzale, Arnaldo Otegi. Per aquest motiu, una delegació de les JERC serà present avui a la sortida de la presó de Logronyo per rebre el líder basc, així com dels diferents actes que tindran lloc a Elgoibar i el pròxim dissabte dia 5 al velòdrom d'Anoeta, per tal de donar suport i escalf a Arnaldo Otegi i a tots els seu companys i familiars.

Lamentablement, l'alliberament d’Otegi, un dels centenars que actualment segueixen repartits en presons espanyoles i franceses conseqüència de la política de dispersió, es produeix tard i enmig d'un nou intent per part de l'aparell repressor de l'estat d'inhabilitar al líder de Sortu. Després que l’estat espanyol l’empresonés posteriorment a fer una aposta decidida pel procés de pau, ara volen tornar a impedir que el màxim exponent de l’independentisme basc pugui tornar a fer política. Per això volem denunciar el paper actiu de l’estat per dinamitar el procés de pau i desarmament que fa anys s’ha engegat al país basc, mentre cada…

Comparteix: Seguir llegint...

A principis de febrer de l'any passat, pocs mesos abans que el ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, plegués no es va estalviar de deixar el seu enèsim atac als estudiants i a l'educació pública en forma de Reial Decret. El conegut com a Decret del 3+2 (Reial Decret 42/2015) ja va generar la mobilització dels estudiants en contra de la política universitària del ministeri en aquell moment.

En aquest nou curs acadèmic, de nou, va rebrotar l'oposició al decret. En aquesta ocasió per demostrar clarament el desacord des del passat mes d'octubre passat la majoria d'universitats dels Països Catalans han celebrat referèndums organitzats pels estudiants en què es preguntava sobre la paralització de la normativa. Amb una considerable participació i amb una claríssima majoria els alumnes de les universitats catalanes han mostrat el seu suport a aturar l'aplicació del decret i a obrir un procés de debat amb la participació de tots els actors implicats per decidir, conjuntament, quin és la millor manera d'organitzar els estudis. Ara,…

Comparteix: Seguir llegint...

El 22 de febrer és el Dia Europeu per a la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, dia en el qual les JERC volem posar de manifest la persistència de grans desigualtats retributives per raó de gènere en el mercat de treball que impedeixen l’assoliment de la igualtat efectiva entre homes i dones.

Segons l’Organització Internacional del Treball (OIT), el sou de les dones, fent la mateixa feina que els homes, és un 19% inferior; diferència que s’incrementa si, a més, són mares fins a un 5% més. A nivell dels Països Catalans, aquesta bretxa salarial arriba fins a una mitjana d’un 23%. A més, segons l’últim informe de la UGT “Treballar igual, cobrar igual”, amb dades del 2012, les dones han de treballar 79 dies més que un home per cobrar el mateix i treballar onze anys i mig més per gaudir d’una pensió de la mateixa quantitat. Així, si segueix en…

Comparteix: Seguir llegint...

Dimarts al vespre, el Tribunal Constitucional ens regalava, altre cop, una suspensió provisional. Aquesta vegada era el torn de la conselleria d'Afers Exteriors del Govern de la Gerenalitat de Catalunya, encapçalada per Raül Romeva.

Aquesta decisió era presa després que el Tribunal admetés a tràmit el recurs del govern espanyol contra la conselleria d'Afers Exteriors i provocava l'anul·lació automàtica de la conselleria quedant suspeses durant cinc mesos les competències a l'espera que el TC dictés una resolució. Les Joventuts d'Esquerra Republicana seguim ferms davant els atacs de l'Estat espanyol, que segueix judicialitzant la política per evitar afrotar la realitat: la demanda del poble de Catalunya de fer efectiva la seva llibertat.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat diumenge 7 de febrer, les Joventuts d'Esquerra Republicana vam participar de la multitudinària manifestació que va tenir lloc a Amposta en defensa del Delta per deixar clar que el nostre territori no es toca.

El Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre és un decret que atempta contra el territori i el Delta, provocant una reducció del cabal del riu per sota dels mínims que comporta la salinització del Delta i la reducció dels sediments als trams finals, alhora que incompleix la directiva marc de l’aigua. El riu i el Delta són els principals recursos naturals de les Terres de l'Ebre, que va ser nomenades al 2014 Reserva natural de la biosfera per la UNESCO, a més de peces claus pel desenvolupament del territori i símbols de la identitat ebrenca. Amb aquest pla, la…

Comparteix: Seguir llegint...