Segueix-nos:

ACTUALITAT: NOTÍCIES

Era Joenessa d’Esquerra Republicana volem exprimir era nòsta satisfaccion pera aprobacion dera nauèra lei de regim especiau d’Aran. Ei ua lei que dòte de major autogovèrn eth país occitan estacat administratiuaments en Catalonha dempús deth 1313.

Eth nau tèxte ei ua reafirmacion clara der autogovèrn d’Aran, mejançant eth Conselh Generau, deth quau n’agranís es competéncies. Eth redigit tanben reafirme Aran coma ua realitat nacionau occitana, dotada d'identitat culturau, istorica, geografica e lingüistica. Dera madeisha manèra, ne protegís eth caractèr pròpri e es sòns drets istorics, e tanben eth poder de decision per çò que tanh ara estructura institucionau e territoriau deth país, en tot mantier-ne es sies terçons. Tanben definís, de nau, eth drapèu, er escut, era hèsta nacionau e l’imne. Per çò que tanh ara lengua, n’establís er usatge preferent ena administracion. Aguesta lei represente…

Comparteix: Seguir llegint...

El dimecres 14 de gener el President de la Generalitat, Artur Mas, i el President d’Esquerra Republicana i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Oriol Junqueras, van acordar anticipar les eleccions al Parlament de Catalunya pel proper 27 de setembre de 2015 per tal d’obtenir un mandat democràtic que permeti assolir la llibertat de Catalunya. Des d’aquest moment i com hem fet sempre, les Joventuts d’Esquerra Republicana ens posem a treballar per tal que el resultat de les properes eleccions catalanes sigui clar i rotund, i permeti guanyar la independència. 

Malgrat que la data no és la que nosaltres volíem i ens porta a celebrar el que hauria d’esdevenir com a referèndum definitiu més de 10 mesos després del 9 de novembre, entenem que és una oportunitat que no podem deixar escapar.  Per això reclamem que s’acordi i es faci públic el full de ruta que ha de marcar un horitzó clar durant aquests mesos i vertebrar la futura República Catalana. El jovent necessitem i reclamem la independència de Catalunya com a mecanisme que ens permetrà millorar les nostres condicions de vida i construir un estat modèlic que acabi amb…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya hem demanat explicacions a la secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat després de la resolució de les Beques Mobint, complementàries a les Beques Erasmus per a joves que estan cursant estudis en alguna universitat europea, després de l’alerta generada perquè gairebé el 50% de les sol·licituds per aquest curs han estat rebutjades. 

Segons les dades oficials, aquest curs 2014-15 fins a 2.003 joves han obtingut l’ajut català, mentre que 1.990 no han arribat a la nota de tall. Si bé és cert que s’ha millorat respecte als cursos anteriors, (el curs 2013-14 de 4.632 sol·licituds, es van atorgar 1.900 ajuts, mentre que 2.254 estudiants van quedar per sota de la puntuació requerida), des de les JERC lamentem que  les beques Mobint no arriben a prou joves, ja que les sol·licituds pràcticament dupliquen els ajuts reals que es concedeixen. I és per aquest motiu que hem impulsat una proposta al Parlament de Catalunya…

Comparteix: Seguir llegint...

Vídeo que resumeix la feina que hem fet les Joventuts d'Esquerra Republicana durant l'any 2014.

Aquest any que ara hem tancat, les JERC hem continuat presents en tots els fronts. Hem batallat contra la reforma de l'avortament, hem defensat el territori i hem lluitat contra el Pla Hidrològic Nacional, hem defensat l'educació pública, de qualitat i en català enfrontant-nos a la LOMQE i, com no, hem treballat per guanyar la independència dels Països Catalans. 

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem començat aquest migdia una campanya per conscienciar als ciutadans de la importància de no caure en estereotips i trencar els rols alhora de regalar joguines als més menuts.

La campanya que comencen les joventuts republicanes, sota el lema La igualtat no és un joc, consisteix en repartir octavetes informatives que expliquen quina és la importància de trencar amb els estereotips sexistes que limiten la capacitat de desenvolupament emocional i social dels infants. Alhora, vol insistir en la responsabilitat dels adults al fer un regal i educar en un lleure no sexista sense transmetre els nostres prejudicis. Durant les festes de nadal, les JERC portaran aquesta campanya a fires, grans magatzems i zones comercials d’arreu dels Països Catalans.

Comparteix: Seguir llegint...

Dijous passat la majoria absoluta del PP al Congrés dels Diputats va imposar, davant de l’oposició de la totalitat de forces polítiques de la cambra, la llei de seguretat ciutadana o “llei mordassa” que el que vol és coartar la llibertat de la ciutadania i limitar el dret a la protesta.

D’aquesta manera, i des de l’entrada en vigor de la llei, fets com gravar a la policia durant una actuació -que en diverses ocasions ha pogut trencar la impunitat amb la que ha actuat, a vegades, la policia-, intentar impedir que un treballador públic exerceixi les seves funcions -per exemple evitant un desnonament- o manifestar-se davant de les seus del Congrés o del Senat, fer reunions en espais públics sense comunicació prèvia o negar-se a dissoldre una protesta poden comportar penes i multes elevades de fins a 30.000 euros. A més a més, aquesta nova llei també empara les devolucions…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem protagonitzat aquest matí a les portes del Centre Cultural del Born una acció participativa on el jovent ha pogut participar en una simbòlica construcció de la constitució de la República catalana. L’acte consistia en substituir la constitució espanyola per la futura constitució de la República Catalana que hem de fer. 

Tal i com ha explicat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, l’acció d’aquest matí “vol servir per deixar clar que el jovent català hem superat la constitució espanyola, un document que coarta les nostres llibertats i els nostres drets”, “ja són 36 anys de repressió espanyola i ara és l’hora de construir la constitució de la República catalana” ha sentenciat el portaveu. Durant aquesta acció, que s’ha allargat més d’una hora, els joves que passejaven pel Born han participat animadament redactant els nous articles de la constitució catalana i deixant clar quin país volen construir.

Comparteix: Seguir llegint...

El Parlament de Catalunya ha aprovat per una àmplia majoria aquest dijous una moció presentada per ERC, a iniciativa de les JERC, sobre l’educació en el lleure i en concret, sobre l’associacionisme educatiu. El text aprovat recull les tres reivindicacions màximes del sector, com són el reconeixement al valor educatiu d’aquesta tasca, l’estabilitat en el finançament i la garantia dels recursos per desenvolupar el lleure educatiu, apostant per la recuperació dels convenis plurianuals, així com l’accés als espais i els locals per poder desenvolupar la tasca diària de caus i esplais.

La moció també incorpora la necessitat de garantir la continuïtat del model de formació dels moviments associatius, davant de l’entrada en vigor dels certificats de professionalitat i recull el mandat al Govern per estudiar i implantar les mesures necessàries per tal d’homologar els nous certificats amb els cursos de les escoles de formació. I finalment, el text aprovat pel Parlament també desenvolupa el dret d’accés al lleure educatiu d’una forma equitativa, i per tant recull mesures per tal de combatre les desigualtats socials i econòmiques i les desigualtats territorials. En el posicionament de la moció, la diputada de les JERC,…

Comparteix: Seguir llegint...

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, les Joventuts d’Esquerra Republicana vam mostrar el nostre rebuig aquesta xacra social organitzant actes i accions arreu del territori i participant de les manifestacions convocades. 

Un any més vam de manifestar el nostre profund rebuig i preocupació per la violència masclista que, lluny de desaparèixer, està més present que mai en les nostres societats. En el que portem d'any 21 dones han estat assassinades als Països Catalans per les seves parelles o ex-parelles. I són moltes més aquelles que viuen cada dia en silenci vexacions, cops i pors que comporten la violència masclista. La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones. Destrossa vides, famílies i comunitats i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural…

Comparteix: Seguir llegint...

En el marc del Dia Internacional contra la violència envers les dones, l’Institut Català de les Dones i el Govern de Catalunya han iniciat una campanya sota el lema Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices, gira-li l’esquena. Aquesta campanya, però, no incita a actuar davant els casos de violència, sinó a girar-li l’esquena, fet que l’amaga i l’invisibilitza.

Per aquest motiu, els joves republicans hem realitzat una rèplica del cartell de la campanya impulsada per la Generalitat amb el lema Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. No li giris l’esquena... planta-li cara!. Amb aquesta imatge volem recriminar el que trobem que és una imatge i un lema del tot inapropiat i incitar a totes les persones coneixedores de casos de violència que actuïn per combatre-la i denunciïn als agressors. La Secretària Nacional de la Dona de les JERC, Sílvia Casola, ha lamentat “la línia d’aquesta campanya del govern ja que una vegada més no actua de forma…

Comparteix: Seguir llegint...